Güvenli ödeme 3D Secure nedir? Avantajları nelerdir?

Teknoloji ilerledikçe dijital ortamda yapılan eylemler çoğalıyor. Bu eylemlerin başında ise online alışveriş geliyor. Kolay ve rahat bir şekilde yapılan online alışverişlerin dezavantajı olarak güvenlik sorunu ortaya çıkıyor. Bu sorun 3D Secure ile gideriliyor. Peki 3D Secure nedir?

Güncelleme:

3D Secure ödeme nedir?

3D Secure, 3 boyutlu güvenlik sistemidir. 3D Secure, online alışverişleri güvenli hale getirmek için kullanılır. Kart sahibi, internet sitesi, banka arasındaki özel şifreleri ve anahtarları doğrulayarak  korur. 3D Secure, Visa ve Mastercard tarafından desteklenir ve güvenli bir ödeme sistemidir.

3D Secure nasıl çalışır?

Bir ürün ya da hizmet satın alırken kullanıcı karşısına kart bilgilerinin girileceği bir ekran çıkar. Kullanıcı bilgileri doğruladıktan sonra ödeme yaparken 3D Secure ekranına yönlendirilir. Burada kart sahibine cep telefonuna sms yoluyla banka tarafında ‘Tek Kullanımlık Şifre (OTP)’ gönderilir. Bu şifre kart sahibi dışında başka birine gönderilemez. Gelen şifre, ödeme ekranına girildiğinde güvenli alışveriş gerçekleşmiş olur. Kart sahibi işlemin başarılı olduğuna dair sms ya da e-posta yoluyla bilgilendirilir.

Güvenli ödeme 3D Secure nedir? Avantajları nelerdir? resim: 0

3D Secure sisteminin avantajları

3D Secure sisteminin tüketiciye de işletmeye de birçok avantajı vardır.

3D Secure tüketiciye sağlanan avantajlar

3D Secure ödeme ile, internet üzerinden online yapılan alışverişlerde, cep telefonlarına gönderilen tek kullanımlık kod sayesinde, kart sahibi dışındaki kişilerin alışveriş yapması engellenir. Kart, üçüncü kişilerin eline geçse bile online alışveriş yapamaz. Bu şekilde mevcut kart bilgilerinin korunması için 3D Secure ödeme önemlidir.

3D Secure işletmeye sağlanan avantajlar

Tüketicilerin alışveriş yaparken en çok önem verdiği şey güven içinde ve pratik yollarla alışveriş yapmaktır. Bu sebeple, müşteri memnuniyeti sağlayan 3D Secure, satışların artmasına katkı sağlar.

3D Secure tercih edilme sebepleri

  • Güvenlidir.
  • Dolandırıcılığa engel olur.
  • Müşteri memnuniyeti sağlar.
  • İşletmelerin, e-ticaret sitelerinin itibarını korur.
  • Küresel standartlara uyumludur.

3D Secure hatası nedir?

3D Secure ödemelerinde, işlem başarısız olursa hata verir. Buna 3D Secure hatası adı verilir. Bu hata genellikle kart sahibinin işlem sırasında doğrulanamaması nedeniyle ortaya çıkmaktadır.

3D Secure hatası genellikle şu sebeplerden olur:

  • Kullanılan tarayıcı uyumsuzluğu: Cihazınızda eski bir tarayıcı kullanıyorsanız, doğrulama işlemi gerçekleşmeyebilir.
  • Doğrulama bilgilerindeki hatalar: 3D Secure ödemede kredi kartının arkasındaki üç haneli CVV kodu ya da şifre yanlış girildiğinde sistem hata verebilir.
  • Banka sistem sorunları: Bankada ya da ödeme işlemcisi sisteminde sorun olabilir. Bu nedenle 3D Secure sistemi başarısız olur.
Yaratıcı girişimci nasıl olunur? İşte atılması gereken adımlar Yaratıcı girişimci nasıl olunur? İşte atılması gereken adımlar Bilgi ve yeteneklerinizi kazanca dönüştürme fikri size cazip geliyorsa öncelikle becerilerinizi satacak bir girişimcilik yolculuğuna çıkmalısınız. İyi olduğunuzu düşündüğünüz alanda esnek çalışma şartlarıyla sürdürülebilir bir işe sahip olmanız mümkün. İşte yaratıcı girişimcilik adımları...

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800