Kamu personeli servisleri kaldırıldı: Toplu taşıma kartı geliyor!

Bugün gerçekleşen “Kamuda Tasarruf Paketi” görüşmeleriyle ilgili açıklama geldi. Bakan Şimşek, savunma ve güvenlik dışında, kamuda personel servisi hizmetinin toplu taşımı olan yerlerde kaldırılacağını açıklayarak görüşmelerin ayrıntılarını verdi. Detaylar işte sizlerle...

Güncelleme:

Kamuda tasarruf paketi kapsamında yapılacak çalışmalar arasında yer alan kamudaki taşıt sayısı ve taşıt harcama giderleri ile ilgili detaylar merak konusu olurken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kamuda çalışan personelin servisleri için karar alındığını açıkladı.

Kamuda tasarruf!

Kamuda tasarruf tedbirleri arasında yer alan kamudaki taşıt sayısı ve taşıt harcama giderleri ile ilgili, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın son açıkladığı verilerden elde edilen bilgilere göre kiralama giderleri, Ocak’ta 141,7 milyon, Şubat’ta 379,6 ve Mart’ta 477,3 milyon olduğu bilgisi yer alıyor. 2024’ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri toplam 998,6 milyon lira olmuş oluyor. Bu oranlar, geçen yılın aynı dönemi kapsamında, söz konusu giderin 363.5 milyon lira olduğu bilgisine ulaşıldı. Bu durumda da sadece servis taşımacılığı için ödenen tutarın yaklaşık 3 kat arttığı görülmektedir. 2023 yılın tamamında ise söz konusu giderin toplam 2 milyar 611 milyon lira olduğu bilgisi verildi.

Kamu personellerine toplu taşıma kartı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımlarıyla gerçekleşen, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, yaptığı konuşmasında kamudaki taşıt durumu ile ilgili bilgi vererek, 3 yıl süre zarfında yeni araç satın alma ve aynı zamanda da kiralama yapılmayacağını belirterek, ihtiyaç fazlası ve ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtlar tasfiye edileceğini açıkladı.

Şimşek savunma ve güvenlik dışında, kamuda personel servisi olarak hizmet veren servis yerlerinde, toplu taşımı olması durumunda söz konusu servisinin kaldırılacağını, kamu personellerine toplu taşıma kartı verileceğini açıkladı.

Bütçe dışı kaynaklardan taşıt kullanımını da sıkı kurallara tabi tutulacağını açıklayan Bakan Şimşek, “Kanunla izin verilenler hariç yabancı menşeili araç kullanımı yasaklanacak” diyerek, ilk uygulamanın, büyükşehirlerde hayata gerilemesinin planlandığını belirtti.

Şimşek, “günlük bir gidiş bir geliş baz alınarak, aylık toplu taşıma kartı verilmesinin maliyet açısından daha avantajlı olacağı düşünülüyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800