Yaratıcı girişimci nasıl olunur? İşte atılması gereken adımlar

Bilgi ve yeteneklerinizi kazanca dönüştürme fikri size cazip geliyorsa öncelikle becerilerinizi satacak bir girişimcilik yolculuğuna çıkmalısınız. İyi olduğunuzu düşündüğünüz alanda esnek çalışma şartlarıyla sürdürülebilir bir işe sahip olmanız mümkün. İşte yaratıcı girişimcilik adımları...

Güncelleme:

İyi bildiğiniz şeylerin listesini yapın

Yaratıcı girişimciliğin başlangıcı, kişinin beceri ve bilgi alanını doğru belirlemesine, bu alandan para kazanıp kazanamayacağını öngörmesine ve işlerini nasıl pazarlayacağını öğrenmesine dayanmaktadır. Bunun için öncelikle neler sunabileceğinizi belirlemelisiniz. Yazarlık, eğitmenlik, bir müzik aleti çalmak, fotoğrafçılık veya grafikerlik gibi yapmayı sevdiğiniz ve iyi bildiğiniz şeylerin bir listesini yapın.

Bilgi ve yeteneğe odaklanın

Ardından bilgi veya yeteneğinizin size nasıl para kazandırabileceğini belirleyin; Yeteneğinizi satmak veya serbest çalışmak için bir şeyler yaratabilir misiniz? Belki blog yazarak, bilgilendirici ürünler oluşturarak veya çevrimiçi kurslar oluşturarak insanlara bu konuda bilgi verebilir veya eğitim verebilirsiniz. Başlangıçta mutlaka tek bir tane bilgi ya da yeteneğe odaklanın.

Pazar araştırması yapın

Artık hangi alanda bilgi veya becerinizle öne çıkacağınızı kararlaştırdığınıza göre diğer önemli adıma hazırsınız. Sunduğunuz beceri ya da bilginin bir alıcısı olmalı. Bunun için sunduğunuz hizmetin karşılığını verecek bir pazar olduğundan emin olmalısınız. Bunu anlamak için pazar araştırması yapın. Tüketicilerinizin demografisini, isteklerini, ihtiyaçlarını ve ilgi alanlarını belirlemenin yanı sıra, satın almaya hazır, istekli ve yetenekli insanlar olup olmadığını keşfetmeniz gerekiyor. Örneğin, ahşap oyuncak tutkunuz olabilir, ancak ahşap oyuncakları plastiklere tercih edecek bir müşteri kitlesine ulaşamıyorsanız fikriniz uygulanabilir bir işe dönüşmeyecektir. 

İlgi çekmesi gerekir

Fikirlerinizi ücretsiz olarak sunduğunuz bir blog başlatıyor olsanız bile, insanların yine de ilgi göstermesi gerekir. Bir blog ile para kazanmak için, kullanıcıların web sitesindeki reklamlara veya satış ortağı tekliflerine tıklaması gerekir.

Bir iş planı yazın

Fikriniz geçerliyse, işinizi planlamaya ve uygulamaya başlama zamanı. Bu, işletmenizin neler sunacağını, işinizle ilgili benzersiz olan şeyleri, işletmenizin müşterilere/müşterilere nasıl fayda sağlayacağını, neleri ücretlendireceğinizi, mevcut ve tahmini mali durumunuzu, hedef pazarınızı ve daha fazlasını özetleyen bir iş planı hazırlayın

İşletme adına karar verin

İşletmenize bağlı olarak, kendi adınızı kullanabilir veya sunduğunuz ürünleri açıklayan bir işletme adı oluşturabilirsiniz.

Girişimde bulunacağınız alanda gerekli lisanslar veya izinleri almayı unutmamalısınız. Eğer yeni ve benzersiz bir şey yaratıyorsanız, fikri mülkiyetinizi korumayı da ihmal etmeyin.

Etiketler Girişimcilik
Yorumlar
Kalan Karakter 800