Beni ilk akıllı kadınlar keşfetti

“Senenin Yıldız Kadınları”, Yıldız Holding Kadın Platformu’nun öncülüğünde düzenlenen ödül töreninde bir araya geldi. Törende konuşan Psikiyatrist yazar Gülseren Budayıcıoğlu, “Beni ilk olarak akıllı kadınlar keşfetti. Hâlâ gerçek hastalar bize gelmiyor” yorumunu yaptı.

Kadınların iş hayatında ve toplumun her alanında güçlenmesi adına global ölçekte örnek çalışmalara imza atan Yıldız Holding Kadın Platformu, “Senenin Yıldız Kadınları” organizasyonuyla fırsat eşitliği konusunda ilham veren başarılı kadınları bir araya getirdi.

SENENİN YILDIZ KADINLARI

Etkinlik kapsamında; Yıldız Holding Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş, Psikiyatrist Yazar Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, Avukat Prof. Nazan Moroğlu, STK Gönüllüsü Monik İpekel’in katıldığı bir panel de gerçekleştirildi. Panelde kadının iş, aile ve sosyal hayatta yaşadığı sıkıntılar ve bu sıkıntıları aşmak için yapılan çalışmalar masaya yatırıldı. Televizyon izleyicisinin Kırmızı Oda ve Camdaki Kız dizilerinin öykü yazarı olarak tanıdığı ve geçtiğimiz günlerde Doğan Kitap’tan Kırmızı Pelerin adlı son romanıyla okurun karşısına çıkan ünlü psikiyatrist ve yazar Gülseren Budayıcıoğlu kendisine gelen hastaların ağırlıklı olarak kadınlar olmasının sebebini şöyle açıkladı: “Çünkü bana akıllı olan geliyor. Bu insanları hasta edenler genelde doktora gitmez.”

Beni ilk akıllı kadınlar keşfetti resim: 0

BİZE HÂLÂ GERÇEK HASTALAR GELMİYOR

Budayıcıoğlu kadın hastalarıyla kurduğu ilişkiyi ise şöyle anlattı: “Kadın bir hastasını bana getirir. Odama girer çıkar ve bu sohbetler sırasında kendini de keşfeder ve benden bir dahaki sefer de kendisi için randevu alır.Bana kendini geliştirmek isteyen, kendini ve sınırlarını keşfetmek isteyen kadınlar gelir. Hâlâ gerçek hastalar bize gelmiyor. Beni önce kadınlar keşfettiler. Önce kendileri, sonra arkadaşlarını ve çocuklarını en sonunda da kocalarını getirmeye başladılar.”

ANADOLU’DAKİ ÇALIŞKAN KADINLARA DESTEK

Kadın ve çocuklara yönelik yaptığı yardım organizasyonlarla tanıdığımız STK Gönüllüsü Monik İpekel ise Anadolu’daki çalışkan kadınlara destek olmayı önemsediklerini dile getirdi. Anadolu’yu gezip kadınlara maddi ve manevi destekler sağladıklarını ifade eden İpekel, “Şehirden bir kadın gidip Anadolu’daki kadının derdini dinleyip samimiyetini ortaya koyunca her şey çok farklı oluyor. O kadın da samimiyetle diğer kadının derdini dinliyor. Her şeyin temeli samimiyet” dedi. Pek çok büyük markanın Anadolu’da kadın emeğine destek projelerini hayata geçirdiklerini de hatırlatan İpekel bu projeler sayesinde Anadolu’daki kadın emeğinin değerlendirilmesini çok önemli gördüğünü söyledi.

FIRSAT EŞİTLİĞİ KONUSUNDA DAHA KURUMSAL VE ORGANİZE

Yıldız Holding Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş ise, “Yıldız Holding’de kuruluşumuzdan bu yana tüm faaliyetlerimizde topluma örnek olmayı amaçlıyor ve özellikle fırsat eşitliği konusunda farkındalık sağlayacak her projeye büyük bir gönüllülükle dahil oluyoruz. Geçtiğimiz yıl Yıldız Holding Kadın Platformu’nun kuruluşunu gerçekleştirmiş ve fırsat eşitliği konusunda daha kurumsal ve organize bir yapı inşa etmiştik. Bugün de Yıldız Holding’de fırsat eşitliği alanında gerçekleştirilen iyi uygulamaları ödüllendirmek adına Senenin Yıldız Kadınları ödül töreninde bir araya geldik. Hayata geçirdikleri örnek proje ve çalışmalarla bizlere ilham veren kadın çalışanlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Plazadan taş ocağına uzanan başarı hikâyesiPlazadan taş ocağına uzanan başarı hikâyesiBabasının vefatıyla işlerin başına geçmek zorunda kalan ve avukatlık yaptığı plazadan çıkıp, kendisini mermer ocağında bulan Melike Alpay Özmen’in İlk duyduğu sözler ‘Kadın başına yapamaz, madeni satar’ oldu. İşte onu motive eden ve başarıya götüren de bu sözler oldu.

 

 

Etiketler Kadın
Yorumlar
Kalan Karakter 800