İş teklifini değerlendirirken nelere dikkat etmelisiniz?

Yeni bir iş teklifi aldığınızda genellikle heyecanlanırsınız. Ancak işi kabul etmeme konusunda kararsız kalabilirsiniz. Peki, böyle bir durumda ne yapmalısınız? İş teklifini değerlendirirken bu 5 ipucu hayatınızı kolaylaştıracak…

Güncelleme:

 Yeni iş bir iş teklifi bazı durumlarda kararsızlıklara neden olabilir. Kariyeriniz için yapabileceğiniz en iyi şey bazen yerinizde kalmak olabilir. İş teklifini kabul etme konusunda kuşkularınız olduğunda şu faktörleri sorgulayabilirsiniz.

Alacağınız ücret piyasa oranının altındaysa

Yeni gireceğiniz işte sektör, unvan, kıdeme göre alacağınız maaşlar piyasa altında olmamalı, beklentilerinizi karşılayacak bir iş olmalı… Bu yüzden başlayacağınız işi detaylıca araştırmalısınız. Bırakacağınız işten alacağınız tazminat, yıllık maaşınızdan daha fazlaysa işinizi bırakmamalısınız.

İmkanlar beklentilerinizi karşılamıyorsa

Birçok çalışana farklı hak ve imkanlar verilir. Verilen imkanlar sektöre göre değişebilir. Önceliklerinizi karşılayan imkanlar karar verip vermenizde etkilidir. Şirketlerin tanıdığı bu imkanlar; emeklilik planlaması, izin hakkı, sağlık sigortası gibi imkanlar olabilir.

Yeni iş teklifi kariyer hedeflerinize uymuyorsa

İşe girerken dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de işinizde yükselme olasılığıdır. Yeni gireceğiniz iş, size bir şeyler katmayacaksa, yükselme şansı olan bir pozisyonda değilse iş teklifini değerlendirirken bir kere daha düşünmelisiniz.

Şirket kültürü size uygun değilse

Bir şirketin kültürü, şirket hedeflerinden, çalışma ortamına kadar her şeyi kapsar. Her şirketin kültürü her çalışana uymayabilir. Bu yüzden iş görüşmesi öncesinde şirket detaylıca araştırılmalı ve hakkında bir ön bilgiye sahip olunmalıdır.

Yöneticiyle uyumlu çalışabileceğinizi düşünmüyorsanız

İş teklifini değerlendirirken dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de yöneticinizdir. Yöneticinizin iletişimi, çalışma şekli sizde olumlu bir izlenim bırakmıyorsa yeniden düşünmelisiniz.

Çalışanların kriteri değişti! Fiziki iş yeri tercih edilmiyorÇalışanların kriteri değişti! Fiziki iş yeri tercih edilmiyor2023 Küresel İnsan Kaynakları Trendleri Raporu'na göre artık çalışanlar unvanları önemsemiyor. Çalışanlar, mevcut iş tanımlarının dışında ekip ve projelere odaklanarak iş yeri seçimi yapıyor. Yalnızca yüzde 15 katılımcı fiziki bir iş tasarımının şirketin geleceğini yaratmada etkili olduğu görüşünde.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800