Plastik kullanımı nasıl azaltılır? İşte yapmamız gerekenler

Son yıllarda artan plastik kullanımı nedeniyle okyanuslar, denizler, ormanlar ve tüm yaşam alanları kirleniyor. Peki plastik kullanımın önüne geçebilmek için ne yapmalıyız?

Güncelleme:

Plastik Kullanımı Nasıl Azaltılır?

Poşet yerine organik bez çanta kullanılmalı

Genellikle naylondan yapılan poşetler, petrol kaynaklı olduğu için olduğu için küresel ısınmayı hızlandırdığı düşünülüyor. Naylon poşetlerin oluşturduğu çevre kirliliği yaşam alanlarına zarar veriyor. Sadece bir kere kullanılan naylon poşetler doğada 10 asırdan uzun sürede ancak çözünebiliyor. Bu durumda, plastik poşetler yerine bez çantaları tercih etmek doğa ve insan sağlığı için yararlı olacaktır.

Plastik pipet yerine çevre dostu pipet kullanın

Tek kullanımlık pipet yanında; plastik çatal, bıçak, tabak gibi ürünler de doğa açısından tehdit oluşturmaktadır. Bunun için yenilenebilir malzemeden, bambudan ve çelikten oluşturulan mutfak araç gereçleri ve pipetler mevcut. Bunlar hem birden fazla kullanılır parçalar olup, sürekli satın almanızı önler hem de doğa dostu ürünlerdir.

Plastik kullanımı nasıl azaltılır? İşte yapmamız gerekenler resim: 0

Pet şişe yerine su matarası kullanın

Bir kere kullanıp atılan pet şişeler yerine su matarası kullanmak çevre temizliğine katkı sağlar. Bunun yanında evde ya da iş yerinde doldurabildiğiniz su mataralarınız sayesinde, su almanıza gerek kalmaz ve bu durum bütçenize katkı sağlar.

Plastik ambalajlı ürünler kullanmayın

Evde kullandığınız gıda maddelerinden, temizlik malzemelerine kadar pek çok alanda ürünü plastik yerine cam kavanoz ya da şişe içerisinde alabilirsiniz. Böylelikle, ürün bittiğinde bu cam kavanozları çöpe atmak yerine, başka bir şeyde kullanarak değerlendirebilirsiniz.

Karavanla tatil ekonomik ve güvenli bir seçenek mi? Karavan kiralama ipuçlarıKaravanla tatil ekonomik ve güvenli bir seçenek mi? Karavan kiralama ipuçlarıKaravantatili, özgürlük ve doğayla iç içe bir tatil arayanlar için popüler bir seçenek haline gelmiştir. Peki, karavan tatili ekonomik midir? Karavan kiralarken nelere dikkat etmeliyiz? Bu yazımızda Karavan tatilinizin hem ekonomik hem de güvenli olmasını sağlayacak ipuçlarını sizlerle paylaşacağız.

 

Etiketler plastik
Yorumlar
Kalan Karakter 800