Maskülen Ne Demek? TDK Anlamıyla Maskülen Nedir?

Daha çok modada kullanılan maskülen kelimesi, genellikle kadınlar için kullanılmaktadır. Peki maskülen ne demektir? TDK göre maskülen anlamı nedir? Maskülen kadın/erkek olmak ne demektir?

Güncelleme:

Maskülen Ne Demek?

Maskülen kelimesi; Latince olarak masculinus ‘maço’ kelimesine dayanarak, dilimize Fransızca’daki masculin ‘eril,erkeksi’ kelimesinden geçmiştir. Maskülen, feminizm hareketine karşı çıkan Maskülizm hareketiyle yaygınlaşmıştır.  Feminizm kadın haklarını savunurken, maskülizm bunun aksine feministlerin erkek karşıtı davranışlarını eleştirmek için doğmuştur.  Yani maskülen kelimesinin zıt anlamı feminen kelimesidir.

Maskülen TDK Anlamı

Maskülen kelimesinin kökeni Fransızcadır. Maskulen kelimesinin Fransızca’da karşılığı masculindir. Maskülen’in Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre 1 anlamı vardır. Maskülen’in Türk Dil Kurumu (TDK) göre kelime anlamı ‘erkeksi’dir.

Maskülen Tarz Nedir?

Maskülen, genellikle moda dünyasında sıkça karşımıza çıkar.  Maskülen tarz genellikle kadınlar için kullanılır. Modada maskülen tarzı; bayan için tasarlanmış ama görüntü itibari ile erkek kıyafetini andıran kıyafetler olarak açıklayabiliriz. Kadınlar için tasarlanmış bol kesim kumaş pantolon, ceket, klasik ayakkabı, kravat gibi ürünler maskülen tarz olarak kabul edilebilir.

Kot pantolon, kot ceket, bol tişörtler kadınlar arasında yaygınlaşan ilk maskülen tarz örneklerindendir. Kısa saç da maskülen tarza örnek olarak gösterilebilir.

Maskülen Giyim Tarzı Nasıl Olur? 

Son yıllarda kadınlar arasında giderek popülerleşen bir giyim tarzı olan maskülen giyim, erkeksi kesimlerden pantolon kalıplarına kadar farklı alanlarda farklılık gösterir. Feminen tarzdaki oval kesimlere karşı daha keskin geçişlerin kullanıldığı bu tarzın, takım elbise, kravat ve klasik ayakkabılar gibi vazgeçilmez parçaları vardır. Kot pantolon ise günlük giyimde kadınlar arasında yaygınlaşan ilk maskülen parçalardan biridir ve kot ceket ile bol tişörtler de maskülen tarza uygun olarak kabul edilir.

FEMİNEN VE MASKÜLEN NEDİR?

Feminin kelimesi, kökeni Fransızca olan "feminin" kelimesinden dilimize geçmiştir ve kadınsı veya dişil anlamına gelir. Bu kelime günümüzde, moda sektöründe kıyafetlerin erkeksi veya kadınsı olarak kategorize edilmesinde kullanılmaktadır.

Maskülen Erkek/Kadın Olmak Ne Demektir?

Maskülen kelime anlamı olarak; eril, erkeksi anlamına gelir. Maskülen erkekler içinde kadınlar içinde kullanılabilen bir sıfattır.

Maskülen Erkek Nedir?

Maskülen erkek; davranışlarından giyimine kadar her şeyiyle erkeğe has tüm özellikleri barındıran kişilere denir. Ataerkil toplumlarda maskülen erkekler daha çoktur.

Maskülen Kadın Nedir?

Maskülen kadın ise; erkeksi hareketleri olan, kıyafet olarak etek, elbise yerine daha çok takım elbise, kravat gibi maskülen parçaları tercih eden kadınlara denir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800