Bungalov Ev - Bungalov ev depreme dayanıklı mı?

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası, bungalov evlere ilgi arttı. Deprem tehlikesinden dolayı tedirgin olan insanlar bungalov evleri araştırmaya başladı. Peki, Bungalov evler depreme dayanıklı mı?

Güncelleme:

Ülkemizde yaşanan deprem felaketleri sonrası insanlar bungalov evleri araştırmaya başladı. Bungalov ev depreme dayanıklı mı, depreme dayanıklı bungalov ev nasıl yapılır? gibi sorular en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki bungalov ev nedir?

Bungalov ev, tek katlı veya çatı katıda olmak üzere bir buçuk katlı olan, genellikle ahşaptan yapılan müstakil yapıdır.

Bungalov evler, genellikle az eğimli bir çatıya sahiptir, evin dışında balkon ya da veranda bulunur. İçerisinde genellikle; banyo, tuvalet, oturma alanı ve Amerika mutfak bulunur. Bungalovların genellikle en büyük alanı yatak odasıdır.

Diğer müstakil yapılara göre, doğayla daha uyumlu görünen bungalov evler, genellikle ahşap malzemeden yapılırlar.  Bungalovların metrekaresi küçük olduğu için diğer yapılarla karşılaştırıldığında daha az maliyetle inşa edilirler.

Bungalov Ev - Bungalov ev depreme dayanıklı mı? resim: 0

Bungalov evleri tercih etme nedenleri

  • Bungalov evler genellikle ahşaptan yapılır. Ahşap, doğayla uyumlu bir malzemedir ve daha çok oksijen alınmasını sağlar.
  • Ahşap yalıtım kolaylığı sağlar. Bu sebeple, bungalovlar yazları serin, kışları daha sıcaktır.
  • Bungalovlar hızlı inşa edilirler.
  • Doğal afetlere karşı dayanıklıdırlar.

Bungalov ev depreme dayanıklı mı?

Bungalov evler genellikle tek katlı müstakil evlerdir. Bu nedenle depremde yıkılma riski çok düşüktür. Genellikle ahşaptan yapılan bungalovlar depreme en dayanıklı ev modellerindendir. Ahşap evler hafif fakat güçlüdür.  Deprem bölgelerinde en çok bungalov evler tercih edilmektedir.

Tiny House Nedir? Depreme dayanıklı mıdır?  Tiny House Nedir? Depreme dayanıklı mıdır? Ülkemizde son zamanlarda ard arda yaşanan deprem felaketlerinin ardından, insanlar yaşadıkları binaların sağlamlığından endişe duymaya başladı. Bu endişe de onları tek katlı, Tiny house modeli evlere yönlendirdi. Peki, Tiny House ev nedir? Tiny House ev depreme dayanıklı mıdır?

 

Etiketler deprem
Yorumlar
Kalan Karakter 800