Dünyanın her yerinde iş bulabilmek için gereken en önemli beceriler

Pandemi kısıtlamaları kalkmış olsa da ve şirketler çalışanlarının tam zamanlı olarak ofise dönmesini talep etse de, esnek ve uzaktan çalışma imkanı olan işler hala çalışanlar için popüler.

Gallup'un Haziran 2022 anketine göre, Google'da ‘uzaktan işler’ için yapılan aramalar, Covid-19 pandemisinin 2020'nin başlarında ilk kez ortaya çıkmasından bu yana tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve insanların yüzde 32'si yalnızca uzaktan çalışma düzenlemesini tercih ettiğini onayladı. 

Wall Street Journal'ın haberine göre, uzaktan çalışma fırsatlarına yönelik talep yüksek olmaya devam etse de, uzaktan iş ilanlarının sayısı düşmeye başlıyor. Temmuz ayında, ABD'de LinkedIn'deki ücretli iş ilanlarının yaklaşık yüzde 17'si uzaktandı, Mart 2022'de ise yüzde 20. 

Önümüzdeki aylarda bu tür işlerin daha popüler hale gelmesini ve bu işlere yönelik rekabetin artmasını bekleniyor. Çünkü daha fazla şirket çalışanlarından yüz yüze çalışmaya geri dönmelerini istiyor.

Dünyanın herhangi bir yerinden çalışmanıza izin verecek uzak bir işe girmeyi umuyorsanız, bu becerileri özgeçmişinize eklemek kalabalığın arasından sıyrılmanıza yardımcı olabilir. 

1. İLETİŞİM

Ne tür bir pozisyon için işe başvuruyor olursanız olun, iletişimin evrensel olarak talep gören bir iş becerisi olduğunu unutmayın. Ancak farklı zaman dilimlerindeki insanlarla çalışacaksanız ve iş arkadaşlarınızla nadiren (veya asla) aynı odada bulunmayacaksanız, ekibinize ne üzerinde çalıştığınızı söylemek konusunda aktif olmanız gerekecek. Yardıma hazır olduğunuzda da, etkili bir iletişim ayrıca güven oluşturabilir ve uzak ekip arkadaşları arasında işbirliğini geliştirebilir.

2. TEKNOLOJİ PLATFORMU DENEYİMİ

Kariyer koçu Kate Smith, şirketlerin iletişim kurmak ve işi koordine etmek için kullandıkları popüler online araçlara aşina olmanın, her yerden iş aramanızda size büyük bir destek sağlayacağını söylüyor. ‘’Slack, Trello, Zoom, Notion ve Google Workspace, uzaktan çalışanlar için daha popüler araçlardan bazıları.’’ diye ekliyor.

3. ZAMAN YÖNETİMİ

‘’Her yerden çalışma, yeni bir özgürlük düzeyi getiriyor.’’ diyor Smith. Ancak yine de omzunuzun üzerinden bakan bir yönetici olmadan beklentileri ve son teslim tarihlerini karşılayabilmeniz gerekiyor. Uzaktan çalışan şirketler, çalışma saatlerini, sorumluluklarını etkin bir şekilde yönetebilen ve ekip üyelerini programlarındaki herhangi bir vardiya hakkında bilgilendirebilen adaylara öncelik verir.

Daha önce benzer bir ortamda başarılı bir şekilde çalıştığınızı vurgulamak için eğer varsa, özgeçmişinize ‘uzaktan iş deneyimi’ bölümü eklemeniz öneriliyor. 

Uzaktan çalışırken motive kalmanın püf noktalarıUzaktan çalışırken motive kalmanın püf noktalarıSon iki buçuk yılda uzaktan çalışmanın birçok şirket için avantajlı olduğu kanıtlandı. Ancak yüz yüze etkileşim eksikliği, çalışanların bir süre sonra motivasyonunu kaybetmelerine yol açabiliyor.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800