Giderler nasıl azaltılır?

Son dönemde ayağınız yorganınıza sığmıyorsa, kemer sıkmanın vakti gelmiş demektir. Bütçenizde gelir gider dengesini sağlayabilmek için alabileceğiniz en etkili önlem; giderlerinizi azaltmak ve tasarruf etmek. İşte, birkaç gider azaltma yöntemi:

 Giderler nasıl azaltılır

 1 - Abonelikleri azaltarak işe başlayabilirsiniz

 2 - Spor salonuna para vermek yerine evde egzersizler yapılabilir.

 3- Her hafta sinemaya gitmek yerine, evde sevdiklerinizle sinema geceleri düzenlenebilir.

 4- İşyerinde yenilecek yemek evden götürülebilir.

 5- İşe giderken özel araç yerine toplu taşıma ya da servis kullanılabilir.

 6- İnternet paketinizde ve GSM operatörünüzde size daha hesaplı gelen paketlere geçiş yapılabilir, Faturalara otomatik ödeme talimatı vererek gecikme cezası riskinden uzak durulabilir.

7- Market alışverişindeki tasarrufla önemli miktarda para biriktirilebilir.

8- Bazı market markaları diğerlerine oranla benzer kalitede olmasına karşın çok daha ucuz olabilir. Market markalarını tercih ederek uygun fiyatlı alışveriş yapılabilir.

9- Marketten sebze ve meyvelerinizi taneyle alabilirsiniz. Böylece ihtiyacınızın dışına çıkmadan alışverişinizi tamamlarsınız.

10- Ulaşım için yakın mesafelere giderken araç yerine yürümeyi tercih edebilir böylelikle hem tasarruf hem de spor yapma imkanı da bulunur.

11- Kullan at ürünleri kalıcı ürünlerle değiştirmek giderleri azaltmakta önemli bir rol oynayabilir.

 12- Mutfak harcamalarında alıp tüketemeden çöpe atılan yiyecekler varsa mutlaka daha az miktarda satın alarak israf önlenebilir.

Birikimi başaramayan ne yapmalı?Birikimi başaramayan ne yapmalı?Özlem Denizmen, tasarruf yapmaya çalışan ancak ani çıkan durumlarda birikimi hemen harcayan ve bu yüzden nhevesini kaybeden okurunun sorusunu cevapladı.

 

Etiketler Tasarruf hesap Bütçe
Yorumlar
Kalan Karakter 800