Bağlı kredi nedir?

Kredilerin ihtiyaç, konut veya bağlı gibi çeşitleri vardır. Peki bağlı kredi nedir? diye merak ediyorsanız yanıtını yazımızda bulabilirsiniz…

1 9 BAĞLI KREDİ NEDİR?

Tüketici kredisi türlerinden biri bağlı kredidir. Bağlı kredide kredi veren, tüketiciyi belirli marka mal veya hizmeti temin edebilmesi için finanse etmektedir. Bu kredi türünde üçlü bir ilişki bulunmaktadır. Bağlı kredilerde satıcı/ sağlayıcı ile kredi veren arasında bir ekonomik birlik bulunmaktadır.

Bağlı kredinin yasadaki tarifi şöyle: “Bağlı kredi sözleşmesi konut finansmanı kredisinin münhasıran belirli bir konutun satın alınması durumunda bir sözleşmenin finansmanı için verildiği ve bu iki sözleşmenin objektif açıdan ekonomik bir birlik oluşturduğu sözleşmedir.”

Bu kredinin özelliği nedir? Böyle bir sözleşmenin varlığı halinde kredi konusu yapılan meskende bir hukuki ihtilaf çıktığı durumda krediyi veren banka satıcı ile birlikte müteselsil sorumlu olur. Bu alıcı için büyük bir teminattır.

2 9 SERBEST KREDİ NEDİR?

Herhangi bir şarta bağlı olmayan krediler ise serbest krediler olarak nitelendirilmektedir.

3 9 KREDİ TÜRLERİ NELERDİR?

İhtiyaç kredisi. Konut kredisi. Taşıt kredisi. Bayram kredisi. Evlilik kredisi. İpotekli ihtiyaç kredisi. Esnaf kredisi. Öğrenci kredisi.

4 9 KREDİ NOTU NEDİR?

Kredi başvurusu yaptığınızda bankaların baktığı referans notudur.

5 9 KREDİ NOTU NASIL HESAPLANIR?

Kredi notunuz geçmiş kredi ve kredi kartı ödeme bilgileriniz göz önünde bulundurularak hesaplanır.

6 9 KREDİ NOTU EN AZ KAÇ OLMALI?

Kredi notunuz 0 ise öncelikle kredi notu oluşturmanız gerekir. Kolaylıkla kredi alabilecek kişiler, kredi skoru 1500 ile 1900 arasında olanlardır. KKB puanı 0 ile 1099 arasında olanların kredi alma ihtimali ise neredeyse yoktur. Bankaların en çok tereddütte kaldığı grup, 1100-1499 arası puana sahip az riskli gruptur.

7 9 KREDİ NEYE GÖRE BELİRLENİR?

Aylık taksit ödemelerinin toplam tutarı, belgelenebilir hane gelirinin yüzde 50'sini geçmeyecek şekilde düzenlenir. Ailenizle yaşıyorsanız, tüm ailenin geliri dikkate alınır. Tek başınıza yaşıyorsanız sadece sizin geliriniz söz konusu olur. Alınabilecek maksimum kredi tutarı böylece yasal olarak sınırlandırılmıştır.

8 9 KREDİ NOTU EN HIZLI NASIL YÜKSELİR?

“Kredi notumu nasıl yükseltirim?” diye soruyorsanız bunun cevabı maaş kartınızın olduğu bankadan düşük limitli bir kredi kartı çıkarmaktır. Böylece 2-3 ay düzenli bir şekilde kartı kullanıp dönem sonunda borcunuzu tam ödeyerek kısa süre içinde kredi notunuzu yükseltebilirsiniz.

9 9 KREDİ NOTU ÜCRETSİZ NASIL ÖĞRENİLİR?

Banka şubelerine şahsen gidilerek kredi notu öğrenilebilir. E- devletten kredi notu sorgulamanın aşamaları şöyledir: İlk olarak e- devlet şifresi alınmalı, ardından sisteme giriş yapılmalı. Sonra arama motoruna kredi notu öğrenme yazılmalı, çıkan talimatlar uygun bir şekilde ilerlenerek kredi notu öğrenilebilir.

Etiketler Kredi Kredi Notu
Yorumlar
Kalan Karakter 800