Z kuşağı daha fazla hastalık izni alıyor Oysa X…

Z kuşağı hastayken çalışmak istemiyor. ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, daha yaşlı kuşaklar, hasta olsa da çalışmaya daha yatkın olurken, gençler çalışmamayı tercih ediyor.

Para Durumu Para Durumu info@paradurumu.tv
1 6 HASTA OLSALAR BİLE İZİN ALMIYORLAR
HASTA OLSALAR BİLE İZİN ALMIYORLAR

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, çalışanların yaklaşık yarısı hasta olduklarında işten çıkmaktan çekiniyor. ABD’de 2 bin yetişkinle yapılan çalışmada, katılımcıların yüzde 41'inin gerçekten hasta olsalar bile izin almadıkları görüldü.

2 6 GENÇLER İZİN KONUSUNDA CESUR
 GENÇLER İZİN KONUSUNDA CESUR

Gençler izin konusunda cesur. Çalışanların üçte biri (yüzde 32) izin istemekten rahatsız olmuyor veya yüzde 36’sı hastalandıklarını hissettikleri anda bildiriyor. Araştırmada, Milenyum ve Z kuşağının hastayken çalışma oranlarının diğer yaş gruplarına göre çok daha düşük olduğu görüldü.

3 6 X KUŞAĞII HASTA HASTA ÇALIŞIYOR
 X KUŞAĞII HASTA HASTA ÇALIŞIYOR

Z Kuşağı yüzde 36 ile ve Y kuşağı ise yüzde 45 ile iş yerinde hasta olduğunu söyleme olasılığı en yüksek olan kuşaklarken, X kuşağı ve daha yaşlılar hastayken çalışmaya daha istekliler.

4 6 PANDEMİ ÇALIŞANLARI SAĞLIIKLARI KONUSUNDA HASSASLAŞTIRDI
 PANDEMİ ÇALIŞANLARI SAĞLIIKLARI KONUSUNDA HASSASLAŞTIRDI

OnePoll tarafından yürütülen araştırma, Covid-19 pandemisinin çalışanları sağlıkları konusunda daha dikkatli olmaya yönelttiğini, birçok kişinin hasta olmaya başladıklarını hissettikleri anda önlem almaya başladığını gösterdi.

5 6 İNSANLAR SAĞLIKLARINI KAYBEDİNCE HAREKETE GEÇTİ
İNSANLAR SAĞLIKLARINI KAYBEDİNCE HAREKETE GEÇTİ

İnsanların yüzde 40'ının salgından önce, sadece sağlıklarını kaybedince harekete geçtiği, sadece yüzde 32'sinin proaktif olduğu, yani hastalık başlarken önlem aldıkları görülürken, iki yıl sonra, durum tersine döndü.

6 6

Şimdi insanların yüzde 43'ü sağlıkları konusunda daha proaktif davranıyor ve hastalığın başında önlem alıyor. 

Etiketler Z Kuşağı
Yorumlar
Kalan Karakter 800