Kadınların yüzde kaçı çalışmayı düşünmüyor? Sebepleri neler?

GYİAD İstihdam Çalışma Grubu ve İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından hazırlanan “Genç Kadın İstihdamı ve Yeni Ekonomi Raporu” sonuçlarına göre, kadınların çalışma oranları ve çalışmayı düşünmeme nedenleri açıklandı.

Güncelleme:

GYİAD İstihdam Çalışma Grubu ve İstanbul Ekonomi Araştırma iş birliğinde hazırlanan “Genç Kadın İstihdamı ve Yeni Ekonomi Raporu” yayımlandı.

GYİAD Genç Kadın İstihdamı ve Yeni Ekonomi Zirvesi’nde paylaşılan rapora göre kadınların siyasi, sosyal ve ekonomik hayata katılımı olmadan, sürdürülebilir kalkınma hedefleri gerçekleştirilemez. 

Kadınlar neden çalışmayı düşünmüyor?

Araştırma kapsamında görüşülen kadınların yüzde 25’i çalışmadığını ve iş aramadıklarını belirtiyor. Bu kadınların yüzde 71’inin evli ve yüzde 63’ünün ise çocuk sahibi olduğu belirtildi. 

Ayrıca raporda Türkiye’de hiç çalışmayı düşünmeyen kadınların oranı yüzde 6 olarak kaydedildi.

GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı İrem Pehlivanoğlu Gürkaş, rapor sonuçlarıyla ilgili olarak, “Tüm bu sonuçlar, Türkiye’nin hâlâ kadın ve genç kadın istihdamında uzun bir yolunun olduğunu gösteriyor. Bizler de GYİAD olarak Türkiye’deki genç istihdam sorunu hakkında farkındalık yaratmak istiyoruz. Unutmayalım ki kadınlar kalkınmanın anahtarı, ekonominin can damarıdır” açıklamasında bulundu. 

Etiketler Kadın çalışma
Yorumlar
Kalan Karakter 800