İş başvurunuzun kabul edilmemesinin 7 nedeni!

İşe alma sürecinde etkili pek çok farklı etken vardır. Mülakatta iyi performans göstermeniz veya iyi bir özgeçmişe sahip olmanız bile bazen daha deneyimli biri sizi geçebilir. Yaptığınız iş başvurusu kabul edilmesiyse, geri bildirim de almadıysanız bunun 7 nedeni olabilir:

Güncelleme:

Özgeçmişinizi sürekli yenileyin

Özgeçmişinizin diğerlerinin arasından öne çıkması gerekir. Özgeçmişiniz iyi deneyimler içerse bile, dikkat çekici değilse gözden kaçabilir. İyi bir özgeçmişi; becerileri ve deneyimi açık ve öz bir sunumla bir araya getirir. Her iş başvurusunda yeni pozisyona göre özgeçmişinizde değişiklikler yapın.

İşi neden istediğinizi anlatın

İşveren aldığı başvurulardan aday elemek için nedenler arayacaktır. Özgeçmiş başvurulan pozisyon için fazla vasıflı olduğunuzu ortaya koyabilir. O şirket için çalışmaya veya o sektörde deneyim kazanmaya hevesli de olabilirsiniz. Böyle bir durumda o pozisyonu neden istediğinizi özgeçmişinizde açıklamadığınız için elenebilirsiniz.

İş görüşmesi için hazırlık yapın

Mülakata hazırlanmadan gitmek adayların bilgi ve deneyimlerini gösterememelerine neden olabilir. Şirketi araştırdığınızı ve becerilerinizin bu işe uygun olduğunu açıklayabileceğinizden emin olun. Bazı senaryolar hakkında konuşmanız istendiğinde vereceğiniz güçlü örneğiniz olsun.

Ekibe uygunluk çok önemli

Ekibe uygunluk; şirketin değerlerine ve bakış açısına uygun olduğunuzla ilgilidir. Bu, kişiliğiniz ve sosyal becerilerinizle ilgilidir ve ölçülmesi de zordur. Güçlü iletişim becerileri, kendine güvenen, arkadaşça tavır sergilemek yararlı olur.

İş için isteksiz görünmeyin

İşveren ile konuşurken gerginseniz, söz konusu pozisyon için hevesli olduğunuzu gösterememiş olabilirsiniz. İşi almak için heyecanlı olduğunuzu göstermeniz önemlidir. Aynı iş için yarışan benzer iki aday varsa, işveren kararını kişinin ne kadar hevesli olduğuna bakarak verebilir.

Deneyimi fazla olan biri olabilir

Güçlü bir özgeçmişinize ve mülakatta iyi performans sergilemenize karşın rakibiniz daha güçlü olabilir. Bu, genellikle sektördeki deneyime bağlıdır. Adaylar arasında aynı sektördeki benzer bir şirkette benzer bir pozisyonda çalışmış biri bulunabilir. İşverenler riskten kaçınmak için sektör dışından adayı işe almak istemeyebilir.

Kriterlere uygun olmayabilirsiniz

Mülakata davet edilmeden reddedildiyseniz, bunun nedeni özgeçmişinizin o iş için istenen kriterlere uymaması olabilir. İşverenler, iş ilanında tüm temel niteliklerin tam belirtildiğinden emin olmalıdır. Başvurmadan önce her zaman deneyim, akademik yeterlilik gibi temel kriterleri karşıladığınızdan emin olun.

Etiketler İş
Yorumlar
Kalan Karakter 800