Ayın ilk mesaisinde motivasyon yolları

Yeni ayın ilk mesai günü yaşayacağınız sendrom, diğer günlerden çok zorlayıcı olabilir. Aylık ödemeler, bütçe dengesi ve yapılacak işler listesinin çokluğu nedeniyle oluşacak stresi azaltmanın yolları ise aslında zor değil. İşte ayın ilk mesai gününde kendinizi ödüllendirmenin yolları...

Güncelleme:

2 günlük hafta sonu tatilinin ardından ayın ilk mesai günü pazartesi iş başı yapmak, oldukça zorlayıcı gelebilir. İşte ruhsal ve fizyolojik sağlığı etkileyen bu durum; aslında 'pazartesi sendromu' olarak adlandırılıyor. Genellikle Pazar gününden itibaren hissedilmeye başlanan sendrom, stres seviyesini artırıyor, huysuzluk, depresyon ve içki/madde kullanmaya neden olabiliyor. Bu sendromdan kurtulmanın en iyi yolu, ilk mesai gününde kendinizi ödüllendirmek. Nasıl mı?

Mesai sonrası için plan yap

Mutlaka bir davet ya da etkinliğe gitmeniz gerekmez. Zaten bazen davetler hem ulaşım hem de ne giyeceğim düşüncesi nedeniyle mesainiz öncesi ekstra baskı unsuru olabilir. İşten sonra yürüyüş, alışveriş ya da evde film-dizi izleme keyfi de gününüzün iyi geçmesini sağlayabilir.

Sevdiklerinizin sesini duyun

Çalışırken verdiğiniz aralarda ya da öğle tatilinizde sevdiğiniz kişileri arayın ve onlarla sohbet edin. Değer verdiğiniz kişilerin sesini duymak sizi günü iyi tamamlamak konusunda motive edecektir.

Ayın ilk mesaisinde motivasyon yolları resim: 0

Ödül molaları

Gün için yapmanız gereken şeyleri kafanızda planlayın ve işler için sizş zorlamayacak zaman limitleri koyun. Süre dolduğunda planınızı uygulayabildiyseniz kısa bir ara verin ve kendinizi küçük bir ödülle ödüllendirin. Mesela ofis dışında kısa bir tur atabilir, sanal mağazaları gezebilir, arkadaşınızla kahve sohbeti yapabilirsiniz.

Yemek planla

Yeni yılın ilk iş gününün sonunda ya da öğle arasında birlikte olmaktan hoşlandığınız bir arkadaşınızla yemek için randevulaşmak günün birçok sıkıntısını unutturacaktır.

Müzik dinleyin

Müzik dinlemek insanı heyecanlandırır, sakinleştirir, hüzünlendirir ve bilmeseniz de aslında motive edebilir. Yapacağınız aktiviteye uygun şarkıları dinlemeniz bunları gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır.

Ayın ilk mesaisinde motivasyon yolları resim: 1

Hareket edin

Düzenli egzersiz yapmak kişinin ruh halini yükselten hormonlardan biri olan endorfin hormonunun üretilmesine neden olmaktadır. Egzersiz doğal stres gidericidir ve bu nedenle kişinin düzenli olarak egzersiz yapması önerilmektedir. Egzersiz yapmaya zamanınız yoksa da ara ara dışarıya çıkıp biraz nefeslenmek kendinizi mutlaka daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Ana diliniz beyin yapınızı etkiliyorAna diliniz beyin yapınızı etkiliyorKonuşulan ana dilin, düşünme biçimini nasıl etkilediğine dair bir araştırma yapıldı. Yapılan bu araştırmaya göre, anadilimiz beynin işleyişini değiştiriyor.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800