Girişimci kadın yarışmasında ödül 500 bin lira

Kadın girişimcilerin 250 bin TL’ye varan ödüller kazanabileceği Halkbank, Üreten Kadınlar Yarışması’nın ikincisi için başvurular başladı. Sıfır Atık kategorisinde girişime sahip kadınlar arasında yapılacak oylamada birinciliği elde eden projeye 500 bin TL maddi destek sağlanacak.

Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi’ni sunan ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde Üreten Kadın Buluşmaları gerçekleştiren Halkbank, Üreten Kadınlar Yarışması’nın ikincisini başvuruya açtı. Yarışmaya; toplumsal hayata ve ülke ekonomisine fayda sağlayan Mikro Üretici Kadın Girişimciler, KOBİ’ler ve Kadın Kooperatifleri başvuru yapabiliyor.

 ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

Yarışmaya Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde faaliyet gösteren 18 yaşını doldurmuş şirket sahibi ya da ortağı Türk vatandaşı olan Mikro Üretici Kadın Girişimciler, kadınların sahip olduğu KOBİ’ler ve 81 ilden Kadın Kooperatifleri başvurabiliyor. Şirket ortağı olan kadın girişimcilerin en az yüzde 50 oranında hisse payına sahip olması gerekiyor ve başvuruda bulunacak olan kadın kooperatiflerinin kuruluş, işleyiş ve denetim işlemlerine ait hizmetlerinin T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor olma şartı aranıyor.

Başvuru Formu ve varsa diğer dokumanlar Halkbank’a sadece online olarak www.halkbank.com.tr üzerinden iletilecek ve adaylar başvurularını, başvuruyu takip eden 10 gün içerisinde güncelleyebilecekler.

 SIFIR ATIK’A ÖZEL ÖDÜL 

Yarışmada en yüksek nakdi ödül, Sıfır Atık kategorisinde kazanan adaya verilecek. Sıfır atık ve sürdürülebilirlik alanında ürün veya girişimleri olan, israfın önlenerek kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayan, atık oluşum sebeplerini gözden geçirerek atık oluşumunu engelleyen veya minimize eden, atık oluşan durumlarda ise atığın toplanarak geri kazanımını sağlayan işletme sahibi kadın girişimcilerin başvuru yapabileceği kategori. Sürdürülebilir Kalkınma amaçları arasında yer alan; nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği, erişilebilir ve temiz enerji ile ortak bir çevre bilinci ile çalışan kadın girişimcinin projesi özel ödül ile desteklenecektir.

 ÜRETEN KADINLAR ÖDÜLLERİ

Halkbank Üreten Kadınlar Kategorisi Ödülleri şöyle:

  • Mikro Üretici Kadın Girişimci Kategorisi Ödülleri 1.lik Ödülü 200.000TL 2.lik Ödülü 150.000TL 3.lük Ödülü 100.000TL.
  • KOBİ Üretici Kadın Girişimci Kategorisi Ödülleri 1.lik Ödülü 250.000TL 2.lik Ödülü 200.000TL 2 3.lük Ödülü 150.000TL.

 KADIN KOOPERATİFİ KATEGORİSİ ÖDÜLLERİ

1'incilik Ödülü 200.000TL

2'ncilik Ödülü 150.000TL

3'üncülük Ödülü 100.000TL.

Etiketler Halkbank yarışma
Yorumlar
Kalan Karakter 800