İş görüşmelerinin en zor soruları!

İş görüşmesine ne kadar hazırlanmış olursanız olun, zor ya da beklenmeyen sorularla karşılaşma olasılığı her zaman vardır. İş görüşmesinde yöneltilen en zor soruları ve bunlara verilmesi önerilen yanıtları sizler için derledik.

Güncelleme:

İş görüşmelerinin en zor soruları

Son işinizden neden ayrıldınız?  / İşinizden neden ayrılmak istiyorsunuz?

Mülakatta yöneltilen bu soruyu ustaca bir cevapla avantaja çevirebilirsiniz. Daha zorluklar istediğinizi ve şirketin size bu şansı verebileceğini söyleyebilirsiniz.

Eleştirilere açık mısınız?

İnsan olarak hata yapmanızın normal olduğunu, bu hatalardan ders çıkarabileceğinizi söyleyebilirsiniz. Eğer varsa aldığınız bir eleştiriyi pozitife çevirerek kendinize bir şeyler kattığınızla ilgili örnek de verebilirsiniz.

Motivasyon kaynağınız nedir?

Bu soruya iş ahlakınız, kişisel görüşünüz ve amaçlarınız güzel bir cevap olacaktır. Ancak para, prestij gibi kavramlardan uzak durun.

Diğer şirketlerdeki pozisyonları takip ediyor musunuz?

Bu soruyu da kendiniz için avantaja dönüştürebilirsiniz. Görüştüğünüz işverene, aktif olarak iş ilanlarına baktığınızı, başka işler için mülakatlara girdiğinizi söyleyebilirsiniz. Talep edilen olmak her zaman caziptir.

Sizi diğer adaylarda farklı kılan özelliğiniz nedir?

Bu soru, güçlü yönlerinizden ve başarılarınızdan bahsetmeniz için bir fırsattır. Övünmeyin ancak  kendinizi tanıtmak kişisel PR’ınızı yapmaktan da çekinmeyin. Kendinizden emin ve dürüst bir şekilde yanıt verin.

Pozisyonun çekici bulmadığınız bir yönü var mı?

Bu aldatıcı bir sorudur. En etkili yanıt olarak, şu an için böyle bir durumun söz konusu olmadığını, ancak istenmeyen durumların sonradan ortaya çıkmasının da normal olduğunu söyleyebilirsiniz. Böyle durumların doğal olduğunu ve bir problem teşkil etmediğini vurgulayın.

Üstlerinizden direktif alma konusunda rahat mısınızdır?

Bir takım oyuncusu olarak çalışma yeteneğinizin üstüne durarak soruyu yanıtlayabilirsiniz. Geçmiş deneyimlerinizden örnek göstererek yanıtınızı güçlendirin.

Yaptığınız bir hatayı ve çıkardığınız dersi anlatabilir misiniz?

Soruyu dürüst bir şekilde yanıtlayın; ancak utanç verici veya son derece kişisel bir hikaye olmamasına dikkat edin. Kendinizi bir profesyonel olarak sunmak istediğinizi unutmayın.

Şirketten maaş beklentiniz nedir?

Bu soruya yanıt vermek için piyasa araştırması yapmış olmanız gerekir. Kesin bir rakam vermek gerekmez ancak minimum tutar veya yeterliliklerinize göre bir rakam belirtebilirsiniz.

Herhangi bir sorunuz var mı?

Görüşmeye araştırma yapıp hazırlıklı gittiyseniz rahatlıkla yanıtlayabilirsiniz. Soracağınız sorunun çalışmak istediğiniz pozisyon ya da şirketle ilgili olmasına dikkat edin.

Yorumlar
Kalan Karakter 800