Kadınlar güzellik salonunda ne kadar para harcıyor?

Güzellik ve fiziksel cazibe kadınlar için her zaman önemli. Güzelliğinden ödün vermek istemeyen kadınlar, güzellik salonlarının yabancısı değil. Peki bir kadının her ay düzenli olarak güzellik salonuna gitmesi ne kadara mal oluyor? Gelin isterseniz kalem kalem hesaplayalım…

1 9

Güzellik salonları hemen her yaştan kadının güzel ve bakımlı görünmek adına kapısını çaldığı adresler. Bıçak altına yatmadan her yaşta güzel görünmek isteyen kadınlar, soluğu güzellik salonlarında alıyor.  Güzellik Uzmanı Sevda Ergen’e kadınların öncelikli isteklerini sorduk. Ayrıca kadınların her yaşta güzel görünmek için aylık ne kadar para harcadığını birlikte hesaplamaya çalıştık.

2 9 Güzellik salonunda ne tür uygulamalar yapıyorsunuz?
Güzellik salonunda ne tür uygulamalar yapıyorsunuz?

Lazer epilasyon, saç bakımı, cilt bakımı, kozmetik işlemler,  kalıcı makyaj, bölgesel incelme ve zayıflama uygulamaları yapıyoruz. El ayak bakımı, tırnak manikürleri, aromaterapi ve oksijen terapisi uyguluyoruz.

Şu sıralar kadınların bir çoğu kalıcı makyaj tercih ediyor? Kalıcı makyaj nedir?

Doğal boyaların iğneyle kişinin cildinin üst kısmına yerleştirilmesine kalıcı makyaj deniyor. Bu teknik dövme işlemine benzerliği var ancak kesinlikle farklı. Çünkü kalıcı denilen makyaj cildin en üst katmanına uygulanan geçici bir teknik. Ve bu tekniğin süresi yapılacak bölgeye, cildin nemlilik oranına göre farklılık gösteriyor.  Bir kişide 1 yıl ya da daha az zaman dururken, bir başka kişide iki yıl rahatlıkla kullanılabiliyor.  Oysa dövme işlemi ile bunu uyguladığınızda bunu bir daha değiştirme imkanınız olmuyor.

Kalıcı makyaj tekniği, her koşulda bakımlı ve canlı olmak isteyenlerin tercih edebileceği ideal bir uygulama. Yoğun iş temposunda makyaj yapmaya vakti olmayanlar, makyaj yapmaktan hoşlanmayanlar ya da beceremeyenler, ayrıca yaşadıkları sağlık sorunundan dolayı tekrar doğal görünüm kazanmak isteyenler bu tekniğe başvuruyor. Bu uygulama çok fazla zaman almıyor. Ve  bütçe dostu bir uygulama diyebiliriz.

3 9 Kadınlar güzellik salonlarında ne kadar harcıyor?
Kadınlar güzellik salonlarında ne kadar harcıyor?

Başlıca kalıcı makyaj uygulamaları neler?

Kalıcı makyajda kaş şekillendirme uygulamaları var. Burada da müşterinin tercihi yönünde farklı teknikler uygulayabiliyoruz. Son yıllarda en çok tercih edilen Microblading Kaş Kontürü. Kişinin seyrekleşen kaşları için ideal uzunluk ve gürlükte doğal kaşlar elde etmeyi sağlayan bir yöntem.  Bu yöntemde hedef kişinin yüzüne ve ten rengine uygun kaşı yapmak. Özel bir alet kullanılarak,  seyrek olan alanlarda tek tek kaş kılına benzeyen çizikler uygulanıyor.  Kaş hattında deriye atılan her çiziğe yerleşen renk pigmentleri doğal kıl görünümü veriyor.   Bu yöntem ömürlük bir işlem değil.  Kalıcılığı 1 ile 2 yıl arasında değişiyor.

Kaş kontüründe,  kaşlar, kıl tekniği ile yapılacağı gibi dolgu tekniğiyle de yapılıyor. Ayrıca bu yöntemde pudralama veya gölgeleme işlemleri, destekleyici olarak kişinin daha estetik bir görünüm kazanmasına sağlıyor. Bu tekniğin kalıcılığı biraz daha uzun 2 yıl ile 3 yıl arasında değişiyor. Uygulama süresi ise 1 saat kadar.

4 9 Güzellik salonlarında fiyat farkı neden yaşanıyor?
Güzellik salonlarında fiyat farkı neden yaşanıyor?

Peki güzel kaşlara kavuşmanın bedeli ne kadar?

Kalıcı kaş makyajının fiyatı 750-3500 TL arasında değişiyor.

Arada çok büyük bir fark yok mu?

İşlemi yaptıracağınız salonun lokasyonu, bilinirliği , reklam vs… Güzellik işlemlerinde çok fazla fiyat farkına yol açıyor.

Kaş yaptıran bir kadının bir yıl sonra aynı işlemi tekrarlatması gerekiyor mu?

Evet genellikle…

5 9 Kadınlar hangi uygulamalara para harcıyor?
Kadınlar hangi uygulamalara para harcıyor?

Kalıcı diplinerı kimlere uyguluyorsunuz?

Hassas gözlere sahip olduğu için kalem çekemeyen ve göz makyajını sevemeyenler için kalıcı dipliner, kurtarıcı tam anlamıyla kurtarıcı bir yöntem. Sadece kirpik diplerine yapılan bir uygulama. Kirpiklerin olduğundan daha yoğun ve hacimli durmasını sağlıyor.

İşlem, kalıcı eyeliner cihazı ve boya pigmentleri kullanılarak yapılıyor.  Uygulama öncesi kişinin tenine uygun olan renk seçiliyor. Bu yöntem süre olarak ortalama 30 dakika ile 1 saat arasında.

Bu işlem ne kadar?                                            

Dipliner 500-2500 TL arasında.

Yine çok büyük fark var. Ve bu işlemde en az yılda bir kez tekrarlanmalı herhalde…

Evet öyle.

Kalıcı eyeliner peki…

Yoğun bir tempoda yaşayan kadınlar, eyeliner çekmeyi beceremeyenler ya da eyeliner çekmeyi öğrenmek zahmetine girmek istemeyenler için kalıcı eyeliner kurtarıcı bir yöntem. Bu yöntemde göz kapağının üst bölgesine kuyruklu veya kuyruksuz eyeliner çekilir. Uygulama çok güzel bir görüntü oluşturuyor.

Bu uygulama ne kadar?

Eyeliner 700-3000 TL arasında fiyatı değişiyor.

6 9 Dudak renklendirme neden tercih ediliyor ve fiyatı ne kadar?
Dudak  renklendirme neden tercih ediliyor ve fiyatı ne kadar?

Dudak renklendirme işleminde amaç dudaklardaki dolgunluğu ve canlılığı artırmak. Dudak kontürü ile daha kalın dudaklar elde etmek mümkün. Dudaklar renklendirilerek dudak canlandırma yapılabilir. Kalın, renkli ve genç dudaklar elde etmek için tam dudak renklendirme de yapılabilir. Kişiler zevklerine uygun renkler seçiyor, doğal bir görünüm isteyenler nüde, ya da canlı kırmızı pembeleri tercih edenler de var.

Dudak renklendirme fiyatı ise 750-3500 TL arasında değişiyor.

Epilasyon uygulaması uzun zamandır yaygın. Epilasyon için fiyat aralığı ne?

Lazer epilasyon bölgeye göre farklı fiyatlandırılıyor. Tüm vücut ortalama tek seans 300-1000 TL arasında değişiyor.

7 9 Cilt bakımında neler yapılıyor?
Cilt bakımında neler yapılıyor?

Öncelikle cilt analizi yapıyoruz. Cildin türüne göre uygun bakım ürünlerini belirliyoruz. Cildi peeling uygulamasıyla ölü deriden arındırıyoruz. Buharla gözenekleri açıyoruz. Komedon ve siyah nokta temizliği yapıyoruz. Daha sonra kullandığımız cilt bakım cihazlarının aparatlarıyla radyo frekans, yüksek frekans ve iğnesiz mezoterapi uygulamaları ile cilde uygun ürünü cilde yediyoruz. Cildin ihtiyacı olan maskeleme işlemini yapıyoruz. Nemlendirici serumuyla masaj yaparak işlemi sonlandırıyoruz.

Cilt bakımını bir yılda kaç kez yaptırmalıyız? 

Türk kadınları güzelliğine düşkün olmakla birlikte cilt bakımını yeterince önemsemiyor. Türk kadınları çabuk sonuç veren işlemleri yaptırmayı tercih ediyor. Mesela ben Bukkal Yüz Masajı yapıyorum. Bu masaja en ilgisiz kalanlar Türk kadınları, çünkü bu masajla anında sonuç görmediğini düşünüyor. O yüzden Türk kadınları ağırlıklı botoks ve dolgu gibi çabuk sonuç alacağı işlemlere yöneliyor.

8 9 Bukkal Yüz Masajı nedir?
Bukkal Yüz Masajı nedir?

Yanak ve çene bölgesindeki yağ yastıkçılarını hedef alan bir masaj. Bukkal masajı, sayesinde yüzün alt bölgesini yeniden şekillendiriyoruz. Alt yüzdeki kas dokusunu ağız içinden ve dışından yaptığımız masajla şekillendiriyoruz. Bu masaj tekniğinde yanakların inceldiğini ve jawline hattının belirginleştiğini aslında çok kısa sürede fark edebilirsiniz.

Bukkal masaj tekniğinin diğer yüz masajlarından farkı, ağız içinden de yanaklara ve çeneye masaj yapılıyor. Kişi masaj sonrası doğal face lift etkisi görmeye başlıyor.

Bukkalın fiyatı ne kadar hangi aralıklarla yaptırmak gerekiyor?

Bukkal masajının seansı 750-1500 TL. Tercihe ve ihtiyaca göre haftada bir yapılabileceği gibi ayda bir en az yaptırılmalı.

 Cilt bakımında en çok harcamayı kimler yapıyor? Belirli bir yaş aralığı var mı? Fiyatı ne?

Ciltle ilgili en çok harcamayı 39-50 yaş arası kadınlar yapıyor. Cildimiz 27 günde bir kendisini yeniliyor. Cilt bakımını düzenli yapan bireylerde bu süre daha kısa olabiliyor.  O yüzden evde kendi yaptığımız bakımların haricinde, her ay düzenli olarak profesyonel bakım yaptırmamız gerekiyor.

Cilt bakımı fiyatı genellikle 500- 1500 TL arasında değişiyor.

Cilde ozon uygulama yapılıyor. Bunun da fiyatı 500-1500 TL arasında.

Ozon bildiğim kadarıyla saç bakımında da uygulanan bir yöntem?

Evet çok sık başvurduğumuz bir yöntem. Fiyatı yüzdeki ozon tedavisiyle aynı. 500 -1500 TL arası değişiyor.

Kişiler bu bakımları daha ekonomik olması açısından evde kendi başlarına yapamaz mı?

Cildimiz üç katmandan oluşuyor. Epidermisten dermise kadar inebiliyoruz. iniyoruz. Ama evde cihaz yardımı olmadığı için orta katmana inilemiyor. Ancak yüzeysel üst tabakanın temizliğini yapıp, nemlendirebiliriz. Ama yine de evde bakımı her zaman önemsemiyoruz. Kişi cildini tanımadığı için bakım yapmak adına cildine zarar verebilir. Aramoterapi ürünlerinde doğal diye her bir ürünü cildimize sürebileceğimizi zannediyoruz. Ama bu doğru bir uygulama değil.

9 9 Zayıflamada ne tür işlemler var? Maliyeti ne oluyor?
Zayıflamada ne tür işlemler var? Maliyeti ne oluyor?

İşte fiyatların en çok oynadığı alan bu diyebilirim. Çünkü çok farklı teknikler ve hemen her sene çıkan yeni ürünler makineler var. Kavitasyon, soğuk lipoliz, G5, micro plus var…Ve bunlar paket halinde alınıyor.

Aylık maliyeti makinenin farklılığı ve salonun fiyat politikasına göre 2000 ile 10.000 TL arasında değişiyor.

Aylık manikür pedikür masrafı ne oluyor?

Manikür pedikür masrafı yine gittiği salona göre 300-700 TL arasında fiyat farklılığı gösteriyor.

Protez tırnakta çok moda şu günlerde nasıl ilgi bunun aylık masrafı ne?

300 ile 100 lira arasında değişiyor.                                                                             

Tüm bu fiyatları alt alta sıralayıp bir bakalım:

Kalıcı kaş makyajının fiyatı 750-3500 TL arasında.

Eyeliner 750-3000 TL arasında.

Dipliner 500-2500 TL arasında.

Dudak renklendirme fiyatı ise 750-3500 TL arasında

Epilasyon tüm vücut tek seans 300-1000 TL arasında

Cilt bakımı 500- 1500 TL

Cilt ozon tedavi 500- 1500 TL

Bukkal masajı tek seansı 750-1500 TL

Protez tırnak 300 -100 lira TL  arasında.

Manikür- pedikür 300-700 TL arasında.

Zayıflama seans ya da satın alınan pakete göre 2000 ile 10. 000 TL arasında.

Kalıcı makyaj uygulamalarının en az bir yıllık ömrü var. Ancak epilasyona uygulandığı zaman diliminde ayda bir kez gidiliyor. Cilt bakım, cilt ozon tedavisi, bukkal masajı, protez tırnak , manikür- pedikür, gibi işlemler ise haftada bir ya da ayda bir en az uygulanıyor.

 Güzelleşmemiz için ortalama aylık rakam 3 binin çok üstünde değil mi?

Yorumlar
Kalan Karakter 800