Hepsi çakıldı, onlar uçtu!

Yeni açıklanan otomobil satış verilerine göre, geçen yıla göre yılın ilk 3 ayında otomobil satışları yüzde 25 azalırken, 2 lüks marka ise adeta satış patlaması yaşadı.

2021 yılının ilk 3 ayında Türkiye’de sadece 1 adet araç satışı yapan Bentley, bu yıl Ocak-Mart ayları arasında ise 5 otomobil sattı. Bentley modellerinin Türkiye’deki satış fiyatı 12-17 milyon lira arasında değişiyor.

Diğer yandan Maserati marka araçların satışında da geçen yıla oranla ciddi bir artış yaşandı. 2021 yılının ilk 3 ayında Türkiye’de 15 otomobil satan marka, bu yıl 31 otomobili yeni sahipleriyle buluşturdu. Maserati modelleri de 3-12 milyon lira arasında değişiyor.

Aston Martin, Ferrari, Lamboghini ve Prosche markaları ise yılın ilk 3 ayını geçen yıla oranla daha az araç satışıyla kapattı. Geçen yıl 10 otomobil satan Aston Martin bu yıl 6 otomobil satarken, 6 otomobil satan Ferrari 5, 3 otomobil satan Lamborghini de 2 otomobil sattı. 2021 yılının ilk 3 ayında 210 otomobil satan Porsche ise bu yıl aynı dönemde 166 otomobil sattı. Satışları en çok düşen lüks marka ise Jaguar oldu. 2021 yılının ilk 3 ayında 26 otomobil satan marka bu yılın aynı döneminde sadece 4 otomobil satabildi.

Yeşil lastik! Doğaya atık olarak bırakılması halinde önemli çevre sorunlarına yol açan PET şişenin geri dönüşümüyle otomobil lastiği üretildi. PET polyesteri kullanılarak üretilen lastikler piyasaya sürüldü.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800