Ne kadar çok para o kadar çok mutluluk…

200 milyon liranın hayalini kuran vatandaşlar Milli Piyango biletlerine yoğun ilgi gösteriyor. Uzman Psikolog Deniz Korkmaz, paradurumu.com’a yaptığı açıklamada piyangoda beklenti ne kadar artarsa psikolojik etkisinin de o denli büyük olabileceğini söyledi.

1 6 BELKİ DE SIRA BİZ DE…
BELKİ DE SIRA BİZ DE…

Milli Piyango'nun 200  milyon liralık yılbaşı ikramiyesinin, bilet alan herkesin hayallerini süslediğini kaydeden Uzman Psikolog Deniz Korkmaz, paradurumu.com’a yaptığı açıklamada vatandaşların milli piyango bileti satın aldıklarında çok büyük bir beklenti içine girmemeleri gerektiğini söyledi.

2 6 MİLLİ PİYANGO HAYALİ NE KADAR BÜYÜK OLURSA…
MİLLİ PİYANGO HAYALİ NE KADAR BÜYÜK OLURSA…

Bilet alan kişinin büyük hayaller kurup, umuda kapılmasının aksi bir durumda kişiyi olumsuz yönde etkileyeceğini belirten Korkmaz şöyle konuştu: “Günümüzde insanlar eskiye nazaran şans oyunlarına daha çok umut bağlıyor. Ekonomik sıkıntısı, borcu olanlar milli piyangoyu tek umut olarak görebiliyor. İkramiye bana çıkacak ve hayatımda her şeyi değiştireceğim, gibi hayallere kişi kendini çok kaptırırsa, bütün sorunlarının bitmesini ikramiyeye bağlarsa, çıkmadığında çok büyük hayal kırıklığı yaşar. Beklentinin büyüklüğü ile kişide bırakacağı psikolojik etkide aynı oranda büyük olur.”

3 6 PARA MUTLULUĞUN ANAHTARI MI?
PARA MUTLULUĞUN ANAHTARI MI?

Günümüzde çoğunlukla alt gelir grubuna sahip kişilerin ne kadar çok paraya sahip olurlarsa o kadar mutlu olunacağına inandığını belirten Uzman Psikolog Korkmaz, bu inanışın alt gelir grubundan orta gelir grubuna geçerken daha azaldığını, insanların paraya sahip oldukça, mutluluğun gerçekte parayla açıklanacak bir durum olmadığını idrak ettiklerini söylüyor.

4 6 KAZANMAMA ÇOK AZ KALMIŞTI…
KAZANMAMA ÇOK AZ KALMIŞTI…

İnsanların şans oyunlarına karşı rasyonel ve gerçekçi yaklaşmadıklarını dile getiren Korkmaz, “Şans oyunları oynayanlar için en önemli faktörlerden birisi, kazanmama çok az kalmıştı hissinin ortaya çıkması…  Bu duygu bazen gerçekten kazanma duygusuna yakın bir duygu ortaya çıkartıyor. Birkaç numarayla kaybettiğine üzülenler kadar, birkaç numara eksiğiyle büyük ikramiyeye yaklaştığına sevinenler var. Kazanma ihtimalinin ortaya çıkması şans oyunlarının bireyler için çok ilgi çekici olmasına sebep oluyor” diye konuştu.

5 6 İNSANLAR İKRAMİYE ÇIKMADAN PARAYI ZİHİNLERİNDE HARCAR
İNSANLAR İKRAMİYE ÇIKMADAN PARAYI ZİHİNLERİNDE HARCAR

İnsanların birçoğunun büyük ikramiyeye karşı kurgularının benzer olduğunu söyleyen  Korkmaz, “Piyangoyu kazanacağını hayal eden insanlar öncelikle parayı zihinlerde harcarlar. Aynı şekilde kazanan insanlar da kazandıkları parayı zihinlerinde derhal harcamaya başlar.  Ve devamında kişi sanki böylesi büyük rakamlara ulaşmak her zaman mümkünmüşçesine daha fazla çok daha fazla kazanmış olmayı diler” dedi.

6 6 PARAYLA SAADET OLUR MU OLMAZ MI?
PARAYLA SAADET OLUR MU OLMAZ MI?

Araştırmaların bireyin parayı kendisi için değil başkaları için harcamasının kişiyi daha mutlu ettiğini gösterdiğini söyleyen Uzman Psikolog Deniz Korkmaz, paylaşmanın çok değerli olduğunu, mutluluğun ise parayla tanımlanamayacak kadar büyük ve bir o kadar da kolay olduğunu söyledi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800