Kadın Girişimci Programı'na başvurular başladı: Kimler başvurabiliyor?

Tarım ve gıda sektöründe çeşitliliği teşvik etmek ve kadın girişimci sayısını artırmak amacıyla hayata geçirilen EWA Programı'na başvurular başladı. Peki kimler EWA Programı'na başvurabiliyor? Son başvuru tarihi ne zaman?

Türkiye'de tarım ve gıda sektöründe kapsayıcılık ile çeşitliliği teşvik etmek, kadın merkezli erken aşama girişimleri artırmak ve girişimcileri iş fikirlerini geliştirmeye yönlendirecek gerekli bilgi, güven ve desteği sağlamak amacıyla hayata geçirilen EWA Programı'na başvurular başladı. 16 Haziran'a kadar yapılacak başvurular arasından seçilen 10 kadın girişimci, altı ay boyunca çevrimiçi eğitimler ve etkinliklere katılıp, hem bire bir hem de uzman mentorluk alacaklar. Ülke finalinin birincisi 10 bin avro, ikincisi ise 5 bin avro ödülün sahibi olacak.

Avrupa Birliği'nin Gıda İnovasyon Fonu (EIT Food) tarafından desteklenen Empowering Women in Agrifood (EWA) programı Türkiye'de Impact Hub İstanbul'un gıda ve tarım girişimcilik platformu Foodback ve Topraktan ortaklığıyla gerçekleşiyor.

Tamamı kadın bir ekip tarafından düzenlenen ve küresel iklim krizine Türkiye'den çözüm getiren kadın girişimcilerin gelişimine katkıda bulunan AB fonu destekli kuluçka programına son başvuru tarihi 16 Haziran.

EWA Programı'na kimler başvurabiliyor?

  • Başvuran girişimin kurucusunun veya kurucu ortağının kadın olması
  • Türkiye'de ikamet etmek
  • Tarım ve gıda sektörlerinde etki yaratacak erken aşama girişim sürecinde olmak
  • Girişim şirketleşmişse faaliyetinin iki seneyi geçmemesi
  • Girişim şirketleşmişse şirket kurulum aşamasından bu yana toplamda en fazla 30 bin avro yatırım almış olması

Bu yıl EWA Programı'nda neler olacak?

Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen EWA Programı, Türkiye'de 2020-2022 yıllarını kapsayacak şekilde üç yıldır düzenleniyor. EWA 2023 ise önceki yıllardan farklı olacak. Bu yıl EWA Avrupa ağına erişim imkanı sağlanacak. EIT Food'un EWA programına katılan girişimcilere diğer girişimlerle bir araya gelme şansı verilecek. Ayrıca girişimcilerin ihtiyaçları analiz edilerek, bu ihtiyaca yönelik mentor atanacak. Sektör uzmanları ile girişimler bir araya getirilecek ve sektörel bilgiler paylaşılacak. Ar-Ge odaklı girişimlerin kurumların laboratuvarlarını kullanabilmeleri için gerekli görüşmeler düzenlenecek.

Başvurular nasıl değerlendirilecek?

Başvurular, alanında uzman kişiler tarafından okunup EIT Food tarafından iletilen kriterler ışığında değerlendirilecek. 25 kişilik bir shortlist oluşturulduktan sonra EWA ekibi tarafından çevrimiçi görüşmelerde girişimciler daha yakından tanınacak.  En geç 30 Haziran tarihinde programa katılmaya hak kazanan 10 girişim belirlenecek ve program 1 Temmuz'da başlayacak.

Etiketler kadın girişimci
Yorumlar
Kalan Karakter 800