Girişimcilik Vakfı'nın Fellow Programı başvuruları başladı

Üniversite öğrencilerine her ay 1.250 TL burs alma ve girişimcilik alanında ilham kaynağı olan rol modellerle tanışma imkanı sunan Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın Fellow Programı'na başvurular başladı. Programa kimler ve nasıl başvurabilir? İşte yanıtları..

Girişimcilik Vakfı'nın, liderlik ve girişimcilik potansiyeli yüksek gençleri fiziksel ve dijital ortamda hibrit bir sistemle bir araya getirerek Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminden ve birbirlerinden beslenmelerini sağladığı burslu programı Fellow Programı'nın 2023 yılı başvuruları 10 Nisan'da başladı.

Bu yıl 10'uncu dönemi olan, Türkiye'nin tüm üniversite ve bölümlerinden başvuru yapılabilen Fellow Programı, fellow ve challenger olarak iki ayrı alt program şeklinde girişimcilik potansiyeli yüksek olan gençler için özel olarak hazırlandı. Fellow Programına katılmak ve GİRVAK fellow'u veya challenger'ı olmak isteyen öğrenciler, 18 Haziran'a kadar https://girvak.bonapply.com/ adresindeki başvuru formunu doldurarak başvurularını gerçekleştirebiliyor.

Seçim süreci beş aşamadan oluşuyor

Dünyada ve Türkiye'de eşi benzeri olmayan, bilimsel ve yenilikçi seçim süreci beş aşamadan oluşuyor. Önce online doldurulan CV'ler puanlanıyor, ikinci aşamada Girişimcilik Vakfı Fellow Programı'na dâhil olmak için “Motivasyonun ne?”, “Neden bu programda olmalısın?” sorularının cevaplarının anlatıldığı, maksimum üç dakikalık bir YouTube veya TikTok videosu hazırlanıyor. Ardından adaylar ön seçim komitesiyle online olarak mülakat yapıyor. Sonrasında bir kişilik envanteri testi dolduruyor ve ardından yönetim kurulu üyeleriyle yüz yüze mülakat gerçekleştiriyor.

Fellow Programı burs başvuru şartları

Fellow Programına, Türkiye'de ikamet edip T.C. vatandaşı olan, bir üniversiteye girmeye hak kazanmış ve kayıt yaptırmış, üniversitelerin hazırlık, 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında okuyan 17-24 yaşları arasındaki tüm gençler katılabiliyor. Seçim sürecini başarıyla tamamlayan fellow'lar aynı zamanda program kapsamında bir yıl boyunca aylık 1.250 TL burs almaya hak kazanıyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800