Ailenizin birikim önceliklerini nasıl dengelersiniz?

Küçük bir planlamayla aile olarak en önemli olan birikim hedeflerini planlayabilirsiniz. Nasıl mı?

Para biriktirmek bu dönemde yeterince zor, ancak ailenizin finansal açıdan güvenli bir geleceği olması için hedefleri planlamak şart. Uzun vadeli hedeflere karşı ani istekleriniz ve ayrıca beklenmedik şekilde ortaya çıkabilecek harcamalarınız olabilir.

Bunlar kulağa karmaşık gelebilir, ancak biraz planlama ve finansal hedefler belirleme ile ailenizin ihtiyaçlarını karşılayan, aynı zamanda birikim, yatırım, tatil yapacağınız bir plan oluşturabilirsiniz.

ÖNCELİK 1: BEKLENMEDİK DURUMLARA HAZIRLANIN

Acil durum fonu oluşturmaya başlayın. Ne olacağını asla bilemezsiniz. Hastalık, kaza, beklenmedik bir işten çıkarma… Bu yüzden acil durumlar için bir kenara para ayırmak önemlidir. Dünya çapında finansal okuryazarlık kriterleri olarak, aileler için acil durum fonlarının altı ya da dokuz aylık masrafları karşılamasını tavsiye ediliyor. Bununla birlikte, siz veya eşiniz serbest meslek sahibi iseniz veya geliriniz tahmin edilemiyorsa, daha fazla biriktirmeyi düşünün.

ÖNCELİK 2: UZUN VADELİ HEDEFLER 

Emeklilik önce gelir. Planlamacılar, finansal hedefler belirlerken çocuklarınızın eğitimleri için birikim yapmak yerine emeklilik için biriktirmeyi önerir. Unutmayın: Öğrencilerin çok çeşitli kaynaklara erişimi vardır, ancak emekli olan ebeveynler için seçenekler sınırlıdır. Bu nedenle, emeklilik döneminize mümkün olduğu kadar katkıda bulunmayı düşünün.

Eğitim ikinci sırada gelir. Çocuklarınızın iyi eğitimli, donanımlı bireyler olarak yetişmesi için finansal temeli sağlamlaştırın. Finansal açıdan özgür bireyler olmaları için de yaş gruplarına göre düzenli olarak harçlık verin. Belirli bir dönemi yönetmeyi öğrensinler. Çocuğunuz üniversite döneminde kendi parasını kazansın. 

Diğer uzun vadeli hedefleriniz neler? Örneğin, yaşlanan ebeveynlere bakmak da finansal açıdan kaygı oluşturan bir durum. Eğer bu sorumluluk size düşüyorsa, birikim yapmanın yanı sıra evinizi ebeveynlerinizle paylaşmak gibi maliyetleri düşürmenin yollarını düşünün.

ÖNCELİK 3: AİLENİZİN BEŞ YILLIK HEDEFLERİ

Siz ve aileniz kısa vadede neyi başarmak istersiniz? Tatil, yeni bir araba almak, ev almak veya evinizi yeniden dekore etmek gibi şeyler olabilir. Aileniz için doğru birikim ve yatırım stratejisini bulun. Yeni bir hedef hesabı açın. Bunu yapmak hedefe ulaşmaya odaklanmanıza yardımcı olur. Uzun vadeli birikimlerinizi belirledikten sonra o hesaba haftalık veya aylık katkılarda bulunun. Paranızın enflasyon karşısında erimemesi için paranızı değerlendirin. Uzun vadeli planlamanın ve kısa vadeli birikimlerin yolunuza çıkan her şeye hazırlıklı olmanızı sağlayacağını unutmayın. 

İşte belirlemeniz gereken finansal hedefler listesiİşte belirlemeniz gereken finansal hedefler listesiBu hedeflerin bazılarını belki de şimdiye kadar uyguladınız. Eğer öyleyse kendinizle gurur duyabilirsiniz. İşte kendiniz için belirlemeniz gereken finansal hedefler listesi:

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800