Faizsiz evlilik kredisi nasıl alınır?

Devlet destekli evlilik kredileri ve bankalar tarafından ihtiyaç kredisi kapsamında sunuluyor. Bir yıl boyunca geri ödemesiz, faizsiz evlilik kredisi alabilmek için devlet destekli evlilik kredisi koşullarını sağlamak gerekiyor. İşte o koşullar!

Evlilik öncesi hazırlık masrafları çiftlerin bütçelerini zorladığında devreye devlet destekli evlilik kredileri ve bankalar tarafından ihtiyaç kredisi kapsamında sunulan evlilik / düğün kredileri giriyor.

 FARKLI VADE SEÇENEKLERİ

Bireysel tüketici kredisi kapsamında kullanılabilecek evlilik kredileri, evlilik planı yapanların nakit ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır. Başvurular diğer ihtiyaç kredilerinde olduğu gibi kişilerin gelir düzeylerine, kredi notlarına ve düzenli ödeme yapıp yapmadıklarına göre değerlendirilir. Söz, nişan, çeyiz, düğün, balayı vb. harcamalar için farklı vade seçenekleri ile evlilik (düğün) kredisine başvurulabiliyor.

DEVLET DESTEKLİ KREDİ 

Evlilik sürecinde devlet destekli krediden faydalanmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca belirlenen şartlara uyulması gereklidir. Krediden faydalanabilmek için evlenmek isteyen çiftlerin genellikle 18 ile 24 yaş arasında olması gerekir. Devlet destekli evlilik kredisinden faydalanmak isteyen çiftlerden herhangi birinin Türk Ceza Kanunu'nda yer alan ağır suçlardan ceza almamış olması gerekir. Ayrıca çiftlerin maddi durumlarının evlenmelerine imkân vermemesi de kredinin onaylanması için gerekli koşullardan biridir. Bu şartları sağlayan herkes 1 yıl boyunca geri ödemesiz, faizsiz evlilik kredisi alabilir. Toplam geri ödeme süresi 4 yıl olan kredinin geri ödeme başlangıç tarihi, evlenilen yıl çocuk sahibi olunması durumunda 1 yıl daha ertelenebilir. Kullanılan kredi, belirlenen taksit süresi boyunca her yıl eşit taksitler halinde ödenerek devlete iade edilir. Evlilik kredisi şartları çiftlerden birinin üniversite okuması durumunda 26 yaşına kadar uzatılabilir. Hiçbir şekilde ek faiz uygulanmayan kredinin geri ödemesi, herhangi bir devlet yurdunda büyüyenler için genellikle 2 yıl ötelenebiliyor. 2016 yılında başlayan bu uygulamayı sadece kamu bankaları sunuyor.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI 

Özel bankaların evlenmek isteyen çiftlere ihtiyaç kredisi kapsamında sunduğu evlilik kredisi her bankaya göre değişikenlik gösteriyor. Maksimum 36 ay vade ile sunulan kredileri eşler ayrı ayrı ya da birbirlerine kefil olarak çekebiliyor. Çiftlerin gelirlerinin ortak değerlendirilebilmesi için evliliğin gerçekleşmiş olması şart olduğundan evlilik öncesi ayrı ayrı başvurular kabul edilmektedir. Kredi kullanırken bankalar tarafından kefil talep edilebilir. Evlilik kredisinde herhangi bir yaş veya sicil şartı aranmaz. Tek kriter kişilerin gelir düzeyleri ve kredi risk raporlarıdır.

EVLİLİK KREDİSİ MASRAFLARI 

Evlilik kredileri, ihtiyaç kredisi ürünü kapsamında olduğu için ihtiyaç kredilerinden alınan KKDF ve BSMV vergilerine tabidir. Kredinin belirlenen oranında tahsis ücreti ve sigorta masrafları kredi dosyasına eklenir. Kredi tutarına uygulanan faizle birlikte hesaplanan borç tutarı aylık taksitlere bölünerek geri ödenir. Evlilik kredileri bankaların dönemsel olarak sunduğu bazı özel kampanyalarla masrafsız olarak kullanılabilir.

Mutlu evlilik için en iyi ilişki ipuçlarıMutlu evlilik için en iyi ilişki ipuçlarıMutlu bir evlilik için ne gerekiyor? İşte en iyi ilişki ipuçları:

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800