Honda 11 milyar dolarlık yeni tesis kuracak

Honda, Kanada'da, yatırım hacmi yaklaşık 15 milyar Kanada dolarına (11 milyar ABD doları) erişecek yeni elektrikli araç ve batarya tesisi kuracağını duyurdu.

Güncelleme:

Japon üretici Honda'nın açıklamasına göre, Ontario bölgesinde yeni bir elektrikli araç fabrikası ve batarya tesisi inşa etme planları var. Firma, bu yatırımın hacmini 15 milyar Kanada dolarına çıkaracak ve yıllık 240 bin araç üretme kapasitesine sahip olacak yeni tesisin 2028'de faaliyete geçmesini hedefliyor.

Honda, Kanada hükümetinden sübvansiyon alımı konusunda görüşmeler yürüttüğünü belirtti ve yerel batarya üretimiyle maliyetleri %20 oranında düşürmeyi amaçladığını ifade etti.

Honda Başkanı Mibe Toşihiro, yeni tesis planlamasına ilişkin Ontario'daki basın toplantısında firmanın, Kanada'daki elektrifikasyon çabalarını hızlandıracağını bildirdi.

Mibe, "Elektrikli araç pilleri için istikrarlı bir tedarik sistemi kuracağız ve elektrikli araçları maliyet açısından daha rekabetçi hale getireceğiz" ifadesini kullandı.

Ontario'da Mibe ile aynı toplantıda konuşan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Honda'nın üretim planlamasını "Kanada tarihindeki en büyük otomobil yatırımı" olduğunu söyledi.

Honda Yöneticisi Aoyama Şinci Aoyama ise Honda'nın 2040'a kadar Kuzey Amerika'daki tüm satışlarının elektrikli veya yakıt hücreli araçlardan oluşmasını hedeflediğini açıkladı.
 
 
 
 
 
 

Etiketler Honda
Yorumlar
Kalan Karakter 800