Meteoroloji'den 22 ilde gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, ülke genelinin parçalı bulutlu ve bazı kesimlerin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre, Türkiye genelinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklarla etkilenecek. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde toz taşınımı olabilir.

Marmara ve Kuzey Ege'de hava mevsim normallerine yakın seyredecek, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık devam edecek.

Rüzgarlar önceleri güneyli olacak ancak öğle saatlerinden sonra batı bölgelerden hafif, zamanla kuzeyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esecek. İç Anadolu, Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerinden kuvvetli esmesi (40-70 km/saat) bekleniyor.

Özellikle İç Anadolu, Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgar kuvvetli olacak ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esebileceğinden, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı.

İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde toz taşınımı olabileceğinden, görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma gibi etkilerle ulaşımda aksamalar yaşanabilir. Bu nedenle tedbirli olmak önemli.

Etiketler hava durumu
Yorumlar
Kalan Karakter 800