Uzmanı uyardı! Ev alırken nelere dikkat etmeli?

Monay bu haftaki canlı yayınında, Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Ayşe Fügen Arda‘yı ağırladı. Ev almanın ve satmanın incelikleri olduğunu belirten Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Ayşe Fügen Arda, konut alımı için dönemi iyi okumak gerektiğini söyledi.

1 5 2023 KONUT PİYASASINI NELER BEKLİYOR?

Türkiye'de son dönemlerde konut fiyatlarındaki artışlar en önemli tartışma konularından birisi olmaya devam ederken Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Ayşe Fügen Arda,  Monay'a konuk olduğu canlı yayınında konut sahibi olmak isteyenlere önemli uyarılarda bulundu. 

2 5 İMKÂNI OLANLAR YORGUN İLANLARI İNCELESİNLER

Ev almanın ve satmanın incelikleri vardır. Satış adetleri ekim-kasım aylarında düşüş gösterdi, imkanı olanlar 3-4 aydır bekleyen yorgun ilanları incelesinler, belki alım fırsatı yakalayabilirler.

3 5 İLK ETAPTA KÜÇÜK YATIRIMLARLA BAŞLAYIN

Özellikle 35-40’lı yaşlardaysanız, hemen yaşayabileceğiniz konut olması gerekmiyor, gelişme beklediğiniz bölgeleri araştırarak küçük yatırımlarla başlayın. Sonra satarak yeni yatırımlar yapabilir ve hedefinizdeki konuta zamanla ulaşabilirsiniz.

4 5 MAL SAHİBİNİN KİMLİĞİ İLE TAPU BİLGİLERİNİ KONTROL EDİN

Kiralama yaparken görmediğiniz evler için ilana bakarak, depozito, kapora ya da bir iki aylık kirayı hemen göndermeyin. Mutlaka daireyi görün ya da bir tanıdığınız, yakınınız, güvendiğiniz biri görsün ve mal sahibinin kimliği ile tapu bilgilerini kontrol edin.

5 5 HER AİLE KENDİ İÇİNDE BİR İŞLETME

Her aile kendi içinde bir işletme. Gelir giderlerini kontrol etsinler bütçelerine göre karar versinler, enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde bütçelerine uygun kredi ile konut alımı yapılabilir. Yeter ki bütçeler sarsılmasın’’ diyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800