Zamlı emekli maaşları ne zaman yatırılacak?

En düşük emekli maaşının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltildi. TBMM’deki yasal düzenlemelerin ardından, zamlı emekli aylıklarının hesaplara yatması bekleniyor. Peki zamlı emekli aylıkları ne zaman hesaplara yatırılacak?

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün katıldığı televizyon programında en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltildiğini duyurdu. Bu müjdenin ardından gözler, TBMM'de yapılacak yasal düzenlemeye çevrildi.

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi yönündeki kararın ilerleyen günlerde yasalaşması ve zamlı aylıkların nisan ayında hesaplara yatırılması bekleniyor. Yapılan zamdan,  EYT düzenlemesiyle emekli olanlarla beraber emeklilerin yarısından fazlası yararlanacak.

Bayram ikramiyeleri artacak mı?

Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, emeklilerin talepleriyle ilgili hükümetin yaptığı çalışmaları işaret etmesi, dikkatleri bayram ikramiyelerine yöneltti.

Emekliye bayramlarda verilen 1100 TL'lik ikramiyenin bu yıl yeniden düzenleneceğini söyleyen Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen, "Bizim en büyük beklentimiz dönemin şartlarına uygun, emeklilerin en güzel şekilde bayramını geçirmesini sağlayacak miktarda ikramiye yatması yönünde" açıklamasını yaparak, henüz net bir bilgi olmamasına rağmen 2.500 lira ya da emeklilik maaşının yüzde 30'u gibi rakamların konuşulduğunu ifade etti.

Kredi kartı borçlarımı tek bankada toplasam mı?Kredi kartı borçlarımı tek bankada toplasam mı?Özlem Denizmen, Posta gazetesindeki köşesinde sizlerden gelen soruları yanıtladı, önemli tavsiyelerde bulundu.

 

Etiketler emekli maaşı
Yorumlar
Kalan Karakter 800