Küçük tasarruf sahipleri müjde! Bakanlık yeni adımını attı kısa vadeye de yüksek faiz verilecek!

Enflasyonla mücadele eden vatandaşlar her geçen gün yeni yatırım yöntemleri arayışı içinde. Bu yatırımcıların en çok tercih ettiği yöntemlerin biriside faiz. Bu konuda bir müjdeli haber geldi. İşte detaylar…

Güncelleme:

Enflasyonla mücadele eden vatandaşlar her geçen gün yeni yatırım yöntemleri arayışı içinde. Bu yatırımcıların en çok tercih ettiği yöntemlerin biriside faiz. Bankalara gönderilen talimata göre, zorunlu karşılıklara üç ayda bir faiz ödemesi uygulamasına bir aydan kısa vadedeki mevduatlar da geçerli olacak. Bu haber en çokta küçük yatırımcıları sevindirecek.

10 bin lirayla faiz getirisi artık mümkün

Bankalara gönderilen talimata göre, zorunlu karşılıklara üç ayda bir faiz ödemesi uygulamasına bir aydan kısa vadedeki mevduatlar da geçerli olacak. Kaynaklar genelde küçük tasarruf sahiplerinin kısa vadeli günlük hesaplarına düşük faiz uygulandığını belirterek, hedefin para politikası faizinin tüm mevduata daha fazla etki etmesi olduğunu dile getirdiler. Bu da, 10 bin lirası olan bir vatandaşın parasını günlük faizde tutması halinde, daha fazla mevduat faizi alabileceği anlamına geliyor. Burada aslında teknik bir adım atıldığını kaydeden kaynaklar, küçük tasarruf sahiplerine daha iyi bir getiri imkanı sunduğunu ifade ettiler.

Aktif büyüklüğü 500 milyar liranın üzerinde

Merkez Bankası, zorunlu karşılıkların uygulama talimatında yaptığı diğer değişiklikle de serbest hesaplarda ortalama olarak tesis edilen TL zorunlu karşılıkların bir kısmının bloke hesaplarda tesis edilmesine karar verdi. Karara göre aktif büyüklüğü 500 milyar liranın üzerinde olan bankalar, TL yükümlülükler için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılıkların yüzde 25’ini bloke olarak tesis edecek. Aktif büyüklüğü 100 milyar lira üzerinde olan bankalar, TL yükümlülükler için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılıkların yüzde 15’ini bloke olarak tesis edecek. Uygulama 15 Mart tesis tarihinde başlayacak ve 5 Ocak 2025 tesis tarihine kadar devam edecek.

Yorumlar
Kalan Karakter 800