Finansal durumunuzu iyileştirmenin yolları!

Finansal olarak nasıl ilerleyeceğinizi veya bunun mümkün olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. 40'lı, 50'li ve 60'lı yaşlarınızda finansal olarak ilerlemenin ipuçlarını paylaşıyoruz.

Finansal olarak nerede olursanız olun, yeniden başlamak veya ilerlemek için asla geç değil. 40'lı, 50'li, 60'lı ve sonraki yaşlarınızda finansal olarak nasıl ilerleyeceğinizi öğrenmeye hazırsanız, ilk olarak "Finansal olarak nasılım?" sorusuna cevap verin. 

FİNANSAL OLARAK NASILIM? 

Son zamanlarda kendinize bu soruyu sordunuz mu? Cevabınız hayırsa finansal sağlık kontrolü yapmanın tam zamanı. Vücudunuzun sağlığı için kontrollerinizi takip etmeniz ne kadar önemliyse, finansal sağlığınız için de aynı özeni göstermelisiniz. 

Finansal sağlık kontrolünün en önemli adımlarından biri, şu anda nerede olduğunuzu anlamaktır. Bunu yapmak için borcunuzun, giderlerinizin ve gelirinizin yazın. Bu, önceliklerinizi belirlemenizi sağlayacak.

Geçmişe dönüp 20'li ve 30'lu yaşlarınızda yapmanız gereken finansal hamleleri düşünmek kolay ama bunun bir faydası yok çünkü geçmişi değiştiremeyiz. Biz çözüme odaklanalım. 

40'LI YAŞLARDA FİNANSAL SAĞLIK

40'lı yaşlarınız, gelirinizi artırmak, yatırım yapmak, borçları ödemek ve emeklilik için birikim yapmak için kritik bir zamandır. 40'lı yaşlarınızda finansal olarak ilerlemenin birkaç yolu:

ACİL DURUM FONU OLUŞTUR

Acil durum fonunuzu oluşturmak için 40'larınızdan daha iyi bir zaman olamaz. Acil durumlar her yaşta ortaya çıkabilir. Ancak 40'lı yaşlarınız acil durum fonuna öncelik vermek için ideal bir zamandır.

40'lı yaşlarınızda muhtemelen çocuklardan, ileri yaştaki ebeveynlerinizden veya diğer aile üyelerinden sorumlu olacaksınız. Bu nedenle herhangi bir durumla başa çıkarken finansal kaynaklara sahip olmanız çok önemlidir.

Ne kadar birikim yapacağınız size kalmış, ancak en az üç veya altı aylık giderleriniz kadar, kolayca erişilebilir ve nakit temel yaşam masraflarınızın bir kenarda olması gerek.

ÇOCUKLARIN EĞİTİM MASRAFLARI 

Henüz çocuklarınızın eğitimi için para biriktirmeye başlamadıysanız hemen başlayın. Böylece çocuklarınız üniversite çağına geldiklerinde eğitimlerini garanti altına almış olursunuz. 

YATIRIMA BAŞLA

Çeşitlendirilmiş bir yatırım portföyü oluşturmak, ilerlemenize ve geleceğe hazırlanmanıza yardımcı olur.

Yatırım yapmaya başlamak için çok paraya ihtiyacınız yok. Bir yerden başlayın. Korkunun veya bilgi eksikliğinin sizi engellemesine izin vermeyin. Araştırın, öğrenin, bizi takip edin. 

50'Lİ YAŞLARDA FİNANSAL SAĞLIK

BORÇLARINI KAPAT

Muhtemelen hala çalışıyorsunuz. Borcunuzu kapatmak için plan yapmanın tam zamanı. 50'li yaşlarındaki birçok kişinin mortgage, araba kredisi, kredi kartı borcu gibi birden fazla borcu var. Emekli olmadan önce, bu borçlardan kurtulmak için plan yapmanız çok önemli.

Çoğu finansal hedefte olduğu gibi borçtan kurtulmanın ilk adımı, neye borçlu olduğunuzu anlamaktır. 

EMEKLİLİK PLANI

Emeklilik döneminiz için hayalleriniz neler? Kendinize bazı önemli sorular sormaya başlamalısınız. Örneğin: Emekli olduğumda nerede yaşamak istiyorum? Ne zaman emekli olmak istiyorum? Resmi olarak emekli olduğumda hala bir gelirim veya işim olacak mı? Bunun için ne kadar paraya ihtiyacım var? 

60'LI YAŞLARDA FİNANSAL SAĞLIK

60'larınız finansal olarak ilerlemek için çok geç değil. 

BÜTÇE YAP

Emeklilik bütçeniz, hala tam zamanlı çalışıyorsanız muhtemelen mevcut bütçenizden daha düşük olacaktır. Harcamalarınızı azaltın ve nasıl hissettirdiğini görün. Emekli olduğunuzda bu bütçe dahilinde yaşamaktan mutlu olacak mısınız?

Hala çalışıyorken emeklilik bütçenizde ayarlamalar yapmak için zamanınız var demektir. 

YATIRIM PORTFÖYÜNÜ DÜZENLE 

Emekliliğe yaklaşırken varlıklarınızı gözden geçirin. Yatırımlarınız neler, getirileri ne durumda? Risk dağılımı nasıl? Bu şekilde devam etmek senin için doğru mu? Emeklilik döneminde hangi ihtiyaçlarınız olacak? Bu soruların cevaplarına göre ve bir uzmana dnaışarak yatırımlarınızı şekillendirin. 

PASİF GELİR 

Emeklilik döneminizi rahat geçirmeniz için en ideal gelir tiplerinden biri. Uyurken bile para kazanırsınız. Çalıştığınız dönemde yaptığınız yatırımlar, siz emekli olduktan sonra da çalışmaya devam eder ve sizin bütçenize katkı sağlar. 

Nasıl bir emeklilik planlıyorsunuz?Emeklilik dönemini rahat geçirmek için şimdiden bunları yapmaya başlamalısınız.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800