Yurtdışından getirilen telefonlarla ilgili yeni karar

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Türkiye'ye getirilen mobil cihazların yurt dışından kaydedilmeden kullanılma süresinin 120 gün yerine 180 gün olarak değiştirileceğini açıkladı.

Güncelleme:

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, geçici ithalat kapsamında Türkiye'ye getirilen araçların ülkede kalma süresinin de yurt dışından emekli olanlar için 4 yıla çıkarılacağını ifade etti.

Emekli olan ve yurt dışında ikamet eden kişilere, getirdikleri araçların Türkiye'de kalma süresini bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl daha uzatabilme imkanı tanındığını belirten Sırakaya, ilk 2 yıl dolmadan gümrük müdürlüklerine başvuran emeklilere, araçlarını yurt dışına çıkarmadan önce 185 gün beklemeye gerek olmaksızın, 2 yıl daha süre verileceğini söyledi. Bu düzenlemeden Türkiye'de bulunan araçların da yararlanabileceğini ekledi.

Yurtdışından getirilen telefonlarla ilgili yeni karar resim: 0

30 gün uzatılabilecek

Zafer Sırakaya, yurt dışından getirilen cep telefonları için yapılacak yeni düzenlemeyle e-Devlet üzerinden "Geçici haberleşme" için başvuru yapıldığında mobil cihazların kullanım süresinin 2 defaya mahsus olarak 30 gün daha uzatılabileceğini ifade etti.

Yeni düzenlemenin 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe gireceğini belirten Sırakaya, bu değişikliklerle ilgili olarak önemli bir adım atıldığını vurguladı.
 
 
 
 

Etiketler cep telefonu
Yorumlar
Kalan Karakter 800