NASA'nın uzay aracı Parker Solar Probe yeni bir rekor daha kırdı!

NASA'nın cesur uzay aracı, Parker Solar Probe, kendi rekorunu kırarak, bir rekora daha imza attı. İşte detaylar...

Güncelleme:

NASA'nın cesur uzay aracı, Parker Solar Probe, Güneş'e inanılmaz bir yakınlıkta seyahat ederek tarihe altın harflerle yazılan bir başarıya imza atmıştı. Üstelik bu başarı sadece yaklaşmakla kalmamış, aynı zamanda Güneş fırtınalarından saparak bir kahraman olmuştu. Ancak bu hızlı ve cesur uzay aracı sadece bu başarılarla yetinmedi, bir başka rekora daha imza attı. 

Parker Solar Probe, insanlık tarihinde yaratılan en hızlı nesne rekorunu kırmıştı. Bu rekor, aslında kendisinin daha önce zaten elinde bulunan bir rekoruydu; ancak şimdi bu rekoru tazelediği söylenebilir. Çünkü bu güneş sondası, en son Güneş'e olan yaklaşımı sırasında saatte 635.266 kilometre (394.736 mil) hıza ulaşarak bu rekoru kırdı.

Daha önceki rekor, saatte 586.863,4 kilometre (346.600 mil) hızla kaydedilmişti. Parker Solar Probe, bu rekoru sadece üç yıl önce kırmıştı. Bu hızlarla seyahat eden bir uçak, gezegenimizin etrafını bir saatte 15 kez dolaşabilir. Bu, gerçekten etkileyici bir hız. Parker ise rekorlara doymuyor.

7 tur daha atmayı planlıyor

Parker Solar Probe şu anda 17. döngüsünde ve Güneş'e doğru spiral çizerek dönmeden önce yedi tur daha atmayı planlıyor. Bu, sadece insanoğlunun bugüne kadar yarattığı en hızlı nesne rekorunu kırmakla kalmayıp, aynı zamanda sadece 7,26 milyon kilometreyle Güneş'e en yakın mesafe rekorunu da kırdığı anlamına geliyor. Bu, onu gezegenimizin yaşam kaynağı olan Güneş'e en yaklaşabilen uzay aracı olarak tarihe geçirdi.

Etiketler NASA güneş
Yorumlar
Kalan Karakter 800