NASA’nın Mars helikopteri Ingenuity yine rekor kırdı!

NASA, 2021 yılı Nisan ayından bu yana Mars'ta aktif görevde olan Ingenuity helikopteri ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Uzay ajansı, son açıklamasında Ingenuity helikopterinin yeni bir hız rekoru kırdığını duyurdu.

Güncelleme:

Mars'a gönderilen Ingenuity helikopteri, başarılı bir dizi görev gerçekleştirmişti. Şimdi ise gezegenin yüzeyinde yeni bir hız rekoru kırdı. Bu rekor, Ingenuity'nin 62 uçuşu sırasında kaydedildi. Helikopter, son uçuşunda saatte 22.4 mil (saniyede 10 metre) hıza ulaşarak yeni bir başarıya imza attı.

Ingenuity kendi rekorunu kırdı!

Daha önce geçtiğimiz ayın sonunda gerçekleştirdiği iki uçuşla 17.9 mil (8 m/s) hız rekorunu kıran Ingenuity, şimdi bu rekorunu daha da aştı. Bu gelişme, Perseverance gezginini de içeren Mars misyonunu yöneten NASA ekibi için büyük bir başarı olarak kabul ediliyor.

NASA’nın Mars helikopteri Ingenuity yine rekor kırdı!  resim: 0

Ingenuity, Nisan 2021'de Mars'a iniş yaptığında, başka bir gezegende motorlu ve kontrollü uçuş gerçekleştiren ilk araç olarak tarihe geçti. O zamandan bu yana, 4 kiloluk ve 19 inç yüksekliğindeki helikopter, 708.9 metre (2,325 feet) gibi uzun bir mesafeyi tek bir uçuşla başarıyla kat etti. Toplamda 62 uçuş gerçekleştiren Ingenuity'nin toplam uçuş süresi 9 mil mesafeyi kapsıyor ve bu uçuşlardan toplanan veriler, 113 dakika boyunca kaydedildi.

Ingenuity'nin mevcut misyonunun ana amacı, Mars'ta eski yaşama dair kanıtları aramak... Ayrıca, gezegenden toplanan verileri analiz etmek ve Dünya'ya getirmek için tasarlandı, bu da bilim insanlarına eski yaşamla ilgili daha fazla bilgi sunacak.  Ingenuity, NASA'nın 2030 yılında planladığı Mars'a insanlı misyonuna daha iyi hazırlanmak için gezegenin koşulları hakkında önemli bilgiler topluyor.

Etiketler NASA Mars
Yorumlar
Kalan Karakter 800