NASA'dan göktaşı uyarısı: 2024'te Dünya'ya çarpabilir!

2007 yılında ilk kez tespit edilen ve o zamandan beri izlenemeyen bir asteroid, tekrar dikkat çekiyor. Göktaşı olan 2007 FT3, uzmanlara göre Dünya'ya doğru yol alıyor ve 2024'te çarpma ihtimali üzerinde duruluyor.

2007 FT3 adlı göktaşı, 2007 yılında ilk keşfedildiğinde, bir gün sonra kaybolmuş ve o zamandan beri gözlemlenmemişti. Ancak şimdi yeniden gündeme gelmeye başladı. Bilim insanlarına göre, bahsi geçen göktaşı, Dünya'ya doğru yaklaşıyor.

Gelecek yıl dünyaya çarpabilir

NASA'nın Dünya'ya Yakın Nesne Araştırmaları Merkezi (CNEOS), göktaşının kaybolduğu andan itibaren nereye yönlenebileceğini belirlemeye çalışıyor. Bu çalışmalar sonucunda NASA uzmanları, göktaşının gelecek yıl Dünya'ya çarpma olasılığını düşünüyor.

Ancak söz konusu asteroidin hangi yönde olduğu tam olarak belirlenememiş durumda. Bu nedenle uzmanlar, çarpışmanın sadece bir ihtimal olduğunu belirtiyor. Ancak asteroidin, 2024 Ekim ayında Dünya'ya çarpma olasılığı yaklaşık olarak 11,5 milyon da 1 olarak belirlendi.

Eğer kayıp asteroid Dünya'ya çarparsa, bu olay 2,6 milyar ton TNT gücünde bir patlamaya neden olacak. Bu çarpma, bir gezegeni yok etmek için yeterli olmasa da büyük bir hasara ve şok dalgalarına neden olacak bir güce sahip.

Bu tür bir açıklama korkutucu olsa da, daha önce de benzer açıklamalar yapılmıştı. Dünya'ya yaklaşık 30 binden fazla asteroid keşfedildi. Bu göktaşları sürekli olarak izleniyor. Ancak NASA ve diğer uzay ajansları, hâlâ keşfedilmemiş ve Güneş'in ışığı içinde gizlenmiş asteroid ve kuyruklu yıldızların olduğunu düşünüyor. 

Etiketler NASA
Yorumlar
Kalan Karakter 800