NASA'dan büyük görev: Güneş'e dokunacak

Geçtiğimiz yıl boyunca, NASA'nın çeşitli görevleri uzay meraklılarını kendine çekmeyi başardı ve bu başarıların ardından ajans, 2024 yılına odaklanmaya başladı.

Şimdiden yeni yıl için hazırlıklara başlayan NASA, 2024'ün sonlarına doğru gerçekleştireceği "Güneş'e Dokunma" misyonunu planlıyor.

Bu özel misyon, NASA'nın internet sitesinde "Güneş'e Dokunma" olarak adlandırılmış durumda. Parker Güneş Sondası, bu görev kapsamında Güneş'e çok yaklaşarak uzay araştırmalarında çığır açmayı hedefliyor. 12 Ağustos 2018'de fırlatılan bu sondanın, 24 Aralık 2024'te 195 km/s hızla Güneş'in yanından geçmesi bekleniyor.

NASA'dan büyük görev: Güneş'e dokunacak resim: 0

Projenin önemli isimlerinden biri olan Nour Raouafi, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Pratikte bir yıldızın yüzeyine temas ediyoruz. Bu, tüm insanlık için anlamlı bir başarı olacak. 1969'daki Ay'a inişle eşdeğerdir." NASA, sondanın Güneş'in yüzeyine daha önce hiç olmadığı kadar yakın bir yörüngede dolaşacağını vurguluyor, bu da Güneş'i daha iyi anlamamıza yardımcı olmayı amaçlıyor. Ayrıca, bilim insanları, sondanın Güneş rüzgarının kaynağı ve karakteri hakkında önemli veriler toplayacak.

Etiketler NASA güneş
Yorumlar
Kalan Karakter 800