NASA on binlerce insanı uzaya götürecek: Nasıl isim yazdırılır?

NASA, evrenin sırlarını keşfetme tutkusunu taşıyan on binlerce kişiyi fiilen olmasa da Ay'a götürmek için çaba harcıyor. İşte detaylar...

Güncelleme:

NASA, Ay Misyonlarına uzun bir aradan sonra tekrar başladı ve ayrıca uzay ajansının uzay meraklıları için heyecan verici bir sürprizi var. Tarihi bir yolculuğa eşlik etme fırsatını size sunuyor ve bunun için astronot olmanıza gerek yok. NASA, isimlerinizi Ay yolculuğuna taşıyan bir fırsat sunuyor.

İsminizi NASA'nın VIPER göreviyle Ay'a gönderme şansınız var. VIPER görevi, uzay ajansının ilk robotik ay gezgini olan VIPER (Kutup Keşif Gezicisini Araştıran Uçucu Maddeler) içermektedir ve bu yılın sonlarında fırlatılacak. Bu robotik Ay gezgini, Ay'ın güney kutbundaki su buzunu araştıran bilim adamlarının ilgisini çekiyor. VIPER, kalıcı olarak gölgelenen bölgeleri inceleyerek Ay'daki su buzunun varlığını belirlemeye çalışacak.

NASA on binlerce insanı uzaya götürecek: Nasıl isim yazdırılır?  resim: 0

Su buzunun Ay'da bulunması, bilim insanları için önemli bir kaynak oluşturuyor. Bu kaynak, gelecekte Ay ve hatta Mars'ta insan keşiflerini desteklemek için kullanılabilir. VIPER misyonunun 100 gün süreceği ve bu süre zarfında robotik gezginin krater kenarları ve gölgelenen kraterlerde keşifler yapacağı öngörülüyor.

Şu ana kadar 13.000'den fazla kişi, isimlerini Ay'a gönderme fırsatını kaçırmak istemeyenler arasına katıldı. İsminizi NASA'nın VIPER misyonuyla birlikte Ay'a göndermek istiyorsanız, bu heyecan verici adımı atmaktan çekinmeyin.

Nasıl isim yazdırılır?

  • NASA’nın web sayfasına girin.
  • Kasım 2024’te yapılması planlanan VIPER misyonunun lansmanını işaretleyin.
  • VIPER Misyonu için düzenlenen lansman için biniş kartına adınızı ve PIN kodunuzu girmeniz yeterli olacak.
Etiketler NASA
Yorumlar
Kalan Karakter 800