Kullanılmayan cep telefonlarında yeni dönem: Seri numaraların kopyalanması da engellendi

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş İnsanları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, yeni düzenlemeye göre telefonların bir yıl kullanılmayınca otomatik olarak kapanacağını belirterek, seri numaraların kopyalanmasının önüne geçildiğini bildirdi.

Güncelleme:

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş İnsanları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, cep telefonlarının seri numaralarının koruma altına alındığını belirterek, "Yeni düzenlemeye göre telefonlar bir yıl kullanılmayınca otomatik olarak kapanacak, ancak eski hattınızı taktığınızda tekrar kullanmaya başlayabileceksiniz. Bu sayede seri numarasının kopyalanmasının önüne geçilmiş oldu." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Turnacı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan "Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ" ile IMEI numaralarının kayıtlarına ilişkin düzenlemenin yapıldığını ifade etti.

Bu düzenlemenin devlet, sektör ve vatandaş açısından önemli bir adım olduğunu belirten Turnacı, kayıt dışılığı önleyerek vergi kaybının önlendiğini vurguladı. Ayrıca, bu düzenlemeyle piyasada kayıtsız telefonların ticaretinin de önüne geçileceğini dile getirdi.

Seri numaraların kopyalanmasının önüne geçildi

Turnacı, vatandaşların telefonlarının seri numaralarının koruma altına alınmasının vatandaşları da koruduğunu belirtti. Uzun süre kullanılmayan telefonların seri numaralarının kopyalanarak kayıt dışı telefonlarda kullanıldığına dikkat çeken Turnacı, yeni düzenleme ile bu durumun önüne geçildiğini söyledi. Telefonun bir yıl kullanılmaması durumunda otomatik olarak kapanacağını ve eski hattın takılmasıyla tekrar kullanılabileceğini ifade etti.

Ayrıca, seri numarası klonlanan telefonun tekrar açılması durumunda, kopyalanan telefonun da kapanacağını belirtti. Seri numarası kopyalamasının önüne geçmek için telefondan belirli sürede sinyal alınması gerektiğini aktaran Turnacı, bu sayede kopyalamanın önleneceğini bildirdi. Klonlanmış cihazların kullanılmaması gerektiğini ve bu durumun suç teşkil ettiğini vurguladı.

Etiketler cep telefonu
Yorumlar
Kalan Karakter 800