Dünyanın ilk şeffaf ekran dizüstü bilgisayarı tanıtıldı

Dünya Mobil Kongresi'nde, Lenovo tarafından dünyanın ilk şeffaf ekranlı dizüstü bilgisayarı tanıtıldı. Sisteme entegre edilebilecek bir kamera sayesinde Artırılmış Gerçeklik (AR) uygulamalarının kullanılabileceği de belirtildi.

Güncelleme:

Lenovo, Dünya Mobil Kongresi'nde dünyanın ilk şeffaf ekranlı dizüstü bilgisayarını tanıtarak dikkatleri üzerine çekti. ThinkBook Transparent Display Laptop, özellikle 5 yıl içinde yaygınlaşması beklenen şeffaf microLED ekran teknolojisiyle donatılmış ilk dizüstü bilgisayar olarak öne çıkıyor. Ekran, 1000 nit nominal ve 3000 nit maksimum parlaklık sunarak kullanıcılara ekranın arkasındaki ortamı tamamen görmelerini sağlıyor.

Lenovo, bu yenilikçi teknolojinin doktor muayenehaneleri ve oteller gibi farklı alanlarda kullanılabileceğini öngörüyor. Ayrıca, sisteme entegre edilebilecek bir kamera sayesinde Artırılmış Gerçeklik (AR) uygulamalarının da mümkün olabileceği belirtiliyor.

Dokunmatik projeksiyon klavyesi

Dizüstü bilgisayarın dokunmatik projeksiyon klavyesi, fiziksel bir klavye yerine tamamen dokunmatik bir projeksiyon olarak tasarlanmış. Bu özellik, özellikle çizim yapmak isteyen kullanıcılar için avantajlı olabilir. 

Dünyanın ilk şeffaf ekran dizüstü bilgisayarı tanıtıldı resim: 0

Micro-LED ekran ile OLED ekranın farkı

Micro-LED sistemi, OLED ekran teknolojisinin temelini oluşturuyor ve ince panellerin üretilmesine olanak tanıyor. Her pikselin doğrudan kendini aydınlatması, ek bir aydınlatma mekanizmasına ihtiyaç duyulmamasını sağlıyor, bu da enerji verimliliğini artırıyor. Yapılan araştırmalara göre, Micro-LED'in OLED'e oranla yüzde 50 daha az enerji harcadığı biliniyor, bu da önemli bir enerji tasarrufu anlamına geliyor.

MicroLED ekranların sunduğu renk yoğunluğu ve doygunluğu gibi avantajlar, OLED ekranlara karşı önemli bir üstünlük sağlıyor. Ancak, bu yüksek performanslı ekranların maliyeti şu anda oldukça yüksek. Seri üretimle birlikte maliyetlerin düşmesi bekleniyor, bu da MicroLED ekranlı cihazların daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmasını sağlayabilir.

Etiketler bilgisayar lenova
Yorumlar
Kalan Karakter 800