Trafik sigortasında sıkıntılar devam ediyor, sigortalılar mağdur!

"Maalesef sigorta şirketleri trafik poliçelerinde zarar yaptıklarını belirterek trafik sigortası yazmayı durdurma aşamasına geldiler..."

Aracı kurumlar sigortalılarına poliçe yazmakta zorlanmaya başladılar. Brokerlerde ve çoklu acentalarda bile sıkıntı yaşanıyor. Örneğin teklif için sisteme giriliyor ve belli bir aşamaya gelince sistem donuyor veya donduruluyor. Böylelikle, o şirketten poliçe kesmenize izin verilmiyor. Aracılar poliçe yapabilmek için büyük mücadele veriyor.

Bilindiği gibi trafik sigortası zorunlu ve trafiğe çıkarken mecburen yapılması gereken bir poliçedir.  Bu poliçe önemlidir, çünkü araç kullanırken üçüncü şahıslara vereceğiniz maddi ve bedeni hasarı karşılar. Sizin kendi aracınıza gelecek hiçbir hasarı karşılamaz.

2024 yılı için trafik sigortası limitleri şöyle:

Sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm kişi başı 1.800.000 TL iken kaza başı 9.000.000 TL 'dir.

Maddi hasarlarda ise araç başına 200.000 TL iken kaza başına 400.000 TL olarak belirlenmiştir.

Buna karşın primlerde artış oldu. Sene başında %10 artış belirlendi ve diğer aylarda Mayıs 2024’e kadar her ay için %5'lik artış olacak. 

Fakat geçen hafta sonu Sigorta Sigortacılık Özel Emeklilik  Düzenleme ve Denetleme Kurumu  Şubat 2024 ayında da  prim artışını % 10' a çıkardı.

Bizim aracı kurumlar ve Tüketici Sorunlar Derneği Sigorta komisyonu olarak tavsiyemiz bu poliçeler için havuz oluşturulması ve hasarı yükselten teminat limitlerinin tekrar kontrol edilmesidir.

Detaylı bilgi için:

tcagatay@cagataybroker.com

www.cagataybroker.com

www.cagataybroker.com.tr

Taner Çağatay kimdir?

Florida Atlantic Üniversitesi’nden 1986 yılında mezun oldu. Ekonomi masterını tamamladıktan sonra staj için sigorta sektörüne girdi. Bu sektorde uzun yıllar ABD’de çalıştıktan sonra Türkiye’de kendi şirketini kurdu. Sigorta ve reasürans brokerliği ile elementer, hayat branşlarında hizmet veriyor. Çağatay ayrıca Tüketici Sorunları Derneği Sigorta Komisyonu Başkanı olarak tüketicilerin sorunlarına yardımcı olmaktadır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800