Trafik sigortalarında teklif platformu nedir?

Taner Çağatay, zorunlu trafik sigortalarında bugün başlayan platform uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Güncelleme:

Trafik sigorta teklif platform uygulaması bugün itibariyle uygulamaya geçirildi. 

Zorunlu trafik sigortasında platform uygulaması ile sürücülerin kısa sürede poliçeye ulaşması sağlanırken, aynı zamanda zorunlu olarak teklif vermesi gerektiği halde teklif vermeyen şirketlerin tespiti kolaylaşacak.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (SEDDK) usul ve esaslarını belirlediği bu platform uygulamasında sigorta şirketlerinin üyeliği zorunlu tutulacak.

17.000 sigorta acentesinin üyelik ücreti ödeme şartı taraflarca belirlenecek.

Hukuksal bağ olmadan sigorta şirketi ile acente arasında sadece platformda geçerli olan sözleşme yapılacak. Aracı kurumda kefalet sigortası veya teminat mektubu istenmeyecek.

Sigorta şirketleri acentelere şifre verecek. Bu şifrenin 3. şahıslar ile hiçbir şekilde paylaşılmaması gerekir. Buradaki esas amaç zorunlu trafik sigortası ile riskli kategoride yer alan sürücülere çözüm bulmak, yüksek hasar ve risklerinden dolayı trafik teminatı bulamayan araç sahiplerinin poliçelerinin temin edilmesidir.

Detaylı bilgi için:

tcagatay@cagataybroker.com

www.cagataybroker.com

www.cagataybroker.com.tr

Taner Çağatay kimdir?

Florida Atlantic Üniversitesi’nden 1986 yılında mezun oldu. Ekonomi masterını tamamladıktan sonra staj için sigorta sektörüne girdi. Bu sektorde uzun yıllar ABD’de çalıştıktan sonra Türkiye’de kendi şirketini kurdu. Sigorta ve reasürans brokerliği ile elementer, hayat branşlarında hizmet veriyor. Çağatay ayrıca Tüketici Sorunları Derneği Sigorta Komisyonu Başkanı olarak tüketicilerin sorunlarına yardımcı olmaktadır.

Etiketler Taner Çağatay
Yorumlar
Kalan Karakter 800