Şirketiniz siber saldırılara karşı güvence altında mı?

Taner Çağatay, çağımızda teknoloji hızla ilerlerken ortaya çıkmaya başlayan ve 'asrın en büyük sorunu' olarak tanımlanan siber riskler konusunu yazdı...

Çağımızda teknoloji hızla ilerlerken daha evvel fark edilmeyen bazı önemli riskler ortaya çıkmaya başladı. Örneğin asrımızın büyük sorunu olarak tanımlanan siber riskler, siber saldırıların artması ile büyük önem arz etmeye başladı.

Dünya çapında sigorta reasürürler, sigorta şirketleri ve brokerlerin katıldığı Almanya’nın Baden-Baden kentinde yapılan kongrede, 'siber riskler' asrın en büyük risklerinden birisi olarak tanımlanmıştır. Öyle ki deprem gibi doğal afetler kadar büyük önem arz etmekte olduğu belirtilmiştir.

Maalesef bu finansal risk artarak devam etmektedir. Bu tür risklerin boyutlarının ölçülmesi ve önlem alınması zordur. Ülkemizde bazı kurum ve kuruluşlar halen bu riskin farkında değil veya önemsemiyor.  “Bizim bilgi işlem altyapımız kuvvetli” diyerek bu önemli riski açıkta bırakmaktadırlar.

Şöyle bir benzetme yaparsak aslanlar sürüye saldırıyor. İsterlerse sürünün en önündekini kapabilirler.  Ama genellikle geride kalan ve güvenliği daha  az olan  ve yakalanması kolay olanı seçiyorlar. Ama isterlerse en öndekini de yakalayıp parçalayabilirler.

Siber korsanlarda buna benzer olarak birçok kurum ve kuruluşlara zarar verebiliyor. Korsanların gönderdiği virüs dünyada onlarca ülkede yüzlerce bilgisayarı kilitlemiş başta bankalar, hastaneler, otomotiv sektörü ve birçok finans kurumlarında hasara ve kayıplara neden olmuştur. Üretim faaliyetleri durmuş ve büyük maddi kayıplar oluşmuştur.

Basından takip ettiğimiz üzere bazı önemli otomotiv fabrikalarında siber saldırı nedeniyle iş günlerce durmuş ve büyük kâr kayıpları oluşmuştur.

Yine banka hesaplarına giren korsanlar müşterilerin paralarını yurtdışındaki kendi hesaplarına transfer etmiştir.

Ama iyi ki sigorta poliçeleri mevcuttu.

Siber saldırı poliçesi kapsamlarından bazıları şunlar:

IT araştırma masrafları

Hukuki masraflar

Bildirim masrafları

Geçici ‘Call Center’ masrafları

Halkla ilişkiler masrafları

Data kurtarma / yeniden yükleme masrafları, fidye masrafları

Kişisel bilgi ihlaline takiben düzenleyici kurum tarafından  yapılan  soruşturmalar ve hükmedilen idari para cezaları.

İş kesintisi / Kâr kaybı  v.s.

 Ayrıca 3’üncü şahıslara verilen zararlar bu poliçeden karşılanabilir.

Kişisel veri ihlali sonucu sigortalıya gelebilecek talepler

Sigortalının kullandığı içerik dolayısı ile oluşan sorumluluk zararları

Gizliliğin ihlali

3’üncü şahısların uğrayacağı maddi ve manevi kayıplar.

Bu önemli risklerinizi siber sigortalar konusunda uzmanlaşmış sigorta şirketleri ve brokerle değerlendirip güvence altına almanız sizlerin menfaatinedir.

 

Taner Çağatay kimdir?

Florida Atlantic Üniversitesi’nden 1986 yılında mezun oldu. Ekonomi masterını tamamladıktan sonra staj için sigorta sektörüne girdi. Bu sektorde uzun yıllar ABD’de çalıştıktan sonra Türkiye’de kendi şirketini kurdu. Sigorta ve reasürans brokerliği ile elementer, hayat branşlarında hizmet veriyor. Çağatay ayrıca Tüketici Sorunları Derneği Sigorta Komisyonu Başkanı olarak tüketicilerin sorunlarına yardımcı olmaktadır.

www.cagataybroker.com

www.cagataybroker.com.tr 

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800