Sigorta yaptırırken nelere dikkat edilmeli?

"Poliçenin içeriği fiyattan çok daha önemlidir. Hasar olduktan sonra poliçenizde hiçbir değişiklik yapılmaz. En önemlisi poliçedeki muafiyetleri ve istisnaları bilmenizdir..."

Güncelleme:

Öncelikle riskinizi analiz edip hangi tür sigorta ile bu riskinizi güvence altına alacağınızı belirleyin. İhtiyacınız nedir? İhtiyacınızı belirledikten sonra konusunda uzman, profesyonel aracı kurumlar broker veya acenta) ile irtibata geçiniz. Primler sigorta şirketleri arasında farklılık göstereceği için aynı teminat kapsamında birçok şirketten fiyat teklifi almanız yararlı olur. Burada dikkat edeceğiniz önemli husus  teminatların aynı olması ve aracı kurumun profesyonelliğine duyulan güvendir.

Poliçenin içeriği fiyattan çok daha önemlidir. Hasar olduktan sonra poliçenizde hiçbir değişiklik yapılmaz. En önemlisi poliçedeki muafiyetleri  ve istisnaları bilmenizdir. Poliçe yapılırken sigorta şirketi  sizden ön bilgi veya diğer adı ile müracaat formu isteyebilir. Bu bilgileri doğru ve eksiksiz vermeniz sayesinde hasar anında sıkıntı yaşamazsınız. Ayrıca formun da bir nüshasını istemeyi unutmayınız. 

Mutlaka ve mutlaka poliçenizi dikkatli okuyun ve eksik gördüğünüz teminatları yani klozları ekletiniz. İsim, adres vs. gibi bilgilerin doğru girildiğinden emin olunuz.  

Poliçedeki genel ve özel şartları okuyunuz. Belirttiğimiz gibi hasar olduktan sonra poliçede hiçbir değişiklik yapılmaz. İlerde geri dönülmez mağduriyetler yaşamamak için poliçenizi detaylı okuyup yanlış veya eksik yerler varsa hemen düzelttiriniz. Bu durum sağlık, kasko, trafik, konut, dask, işyeri yani tüm poliçeleriniz için geçerlidir.

Poliçelerde hasarsızlık  ve meslek indirimleri verilir. Bunu da kontrol etmeniz sizin prim yükünüzü hafifletecektir. Tabi bu konularda seçeceğiniz profesyonel uzman aracı kurumda size yardımcı olacaktır. Seçeceğiniz sigorta şirketi kadar aracı kurumda önemlidir.

Detaylı bilgi için:

tcagatay@cagataybroker.com

www.cagataybroker.com

www.cagataybroker.com.tr

Taner Çağatay kimdir?

Florida Atlantic Üniversitesi’nden 1986 yılında mezun oldu. Ekonomi masterını tamamladıktan sonra staj için sigorta sektörüne girdi. Bu sektorde uzun yıllar ABD’de çalıştıktan sonra Türkiye’de kendi şirketini kurdu. Sigorta ve reasürans brokerliği ile elementer, hayat branşlarında hizmet veriyor. Çağatay ayrıca Tüketici Sorunları Derneği Sigorta Komisyonu Başkanı olarak tüketicilerin sorunlarına yardımcı olmaktadır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800