Güneş gözlüğündeki çizikler nasıl giderilir?

Güneş gözlüklerinin çizilmesi sıkça yaşanan bir durumdur. Hem estetik olarak kötü duran hem de baş ağrısı gibi sağlık sorununa neden olan gözlük camı çizilmeleri için evde kolayca uygulayabileceğiniz yöntemler mevcuttur. İşte gözlük camlarınızdaki çizikleri giderme yöntemleri...

Güncelleme:

Güneşli havaların vazgeçilmez aksesuarı güneş gözlüklerini kullanırken, en çok şikayet edilen şey gözlüklerin çizilmesidir. Kimi zaman çanta içinde kimi zaman, masanın üstüne koyduğumuzda ya da yere düştüğünde çizilen gözlükler sebebiyle, sıklıkla gözlüklerimizi yenilemek zorunda kalıyoruz. Gözlüğün kalitesine bağlı olarak yaşanan sorunlar farklı olsa da, gözlük camında çok derin olmayan ufak çizikleri gidermek mümkündür.  Bu içeriğimizde sizlere gözlüğünüzdeki çizikleri nasıl giderebileceğinizi anlatacağız. Ayrıca söyleyeceğimiz bu yolları sadece güneş gözlüklerinizde değil, günlük kullandığınız gözlüğünüzdeki çizikler için de uygulayabilirsiniz.

Gözlük camı çizikleri nasıl giderilir?

  • Diş macunu yöntemi: Halk arasında en yaygın yöntemlerden biridir. Diş macununu gözlüğe sürmeden önce gözlük camlarının mikrofiber bezle temizlenmesi gerekmektedir. Daha sonra güneş gözlüğünün iki camına da az miktarda diş macunu uygulanmalıdır. Gözlüğün camlarına diş macunu sürüldükten sonra ılık suda 5 dakika kadar bekletilmelidir. Daha sonra güneş gözlüğü mikrofiber bez ile yeniden silinmelidir. Bu yöntem çoğunlukla sonuç vermektedir.

Güneş gözlüğündeki çizikler nasıl giderilir? resim: 0

  • Karbonat tuz karışımı: Karbonat ve tuz  çizikler üzerinde etkilidir. Bu yöntem için karbonat ve tuz karıştırılıp macun haline getirilmelidir. Macun kıvamına getirilen karışım az miktarda gözlük camlarına uygulanmalıdır. Bu karışım yavaş yavaş ovarak gözlüğe uygulanmalıdır. Daha sonra ılık suyla gözlük camlar yıkanmalıdır.
  • Sabun ve ılık su: Gözlük camında çok derin olmayan çizik ve lekeler için bu yöntem kullanılabilir. Bu yöntem için sabunu elinizde köpürtmeli ve yavaşça gözlük camlarını yıkamalısınız.
  • Sirkeli su: Sirekli suyla gözlük camlarınızı temizlemek için, camlara az miktarda sirkeli su dökerek yavaşça ovmalısınız. Daha sonra su ile temizlemelisiniz. Bu da çok derin olmayan çizikleri geçiren bir yöntemdir.
Yaşlanmayı durdurmak mümkün mü? Yaşlanmayı durdurmak mümkün mü? Bilim insanları, 'Yaşlanmayı durdurmak mümkün mü?' sorusu üzerine bir çalışma yaptı. Yaşlanmayı tersine çevirmenin imkansız olabileceği sonucuna ulaşan bilim insanları, yaşlanma hızını azaltmanın bir yolunun olabileceğini düşünüyor. İşte araştırmanın detayları…

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800