Çocuklara parayı öğretmek için tavsiyeler

Çocuklarınızın paranın birikim, paylaşma, harcama gibi fonksiyonlarını öğrenmesi ve finansal hayatlarında doğru şekilde uygulamaları için bu tavsiyeleri uygulayın.

Çocukların finans eğitiminde madeni paraları ve kağıt paraları öğretmek öncelikli olmalıdır. Bunu yaparken, sabırlı olmak, işin içine biraz da oyun katarak yapmak, öğrenmeyi zevkli kılar.

Çocuğunuzun birikimine katkıda bulunun. Birikime katkıda bulunmak çocuğunuzu cesaretlendirmek için harika bir yöntemdir. 

Finansal kelimeleri çocuğunuza ne kadar erken yaşta öğretirseniz finansal konuları kavrama becerisi de o kadar çok olur.

Çocuğunuza sorumluluk verin. Sorumluluklar çocuğun sahip olduğu ve geliştirdiği becerileri hayata geçirmesine yardımcı olur.

5 10

Çocuklarınız gerekli durumlarda tasarrufa yönelmeniz gerektiğini biliyor mu? Onlara evin genel bütçesi ve gelir gider dengeniz hakkında bilgiler verin.

6 10

Çocuklarımızın biz ebeveynlerden bazı istekleri var.

7 10

Çocuklarınıza aldığınız her şeyin bir bedeli olduğunu söyleyin. Örneğin, çocuklarınız market alışverişinde neye ne kadar para ödediğinizi bilsin.

8 10

Çocuğunuz bir şey satın almak istediğinde; onu satın almak yerine çocuğunuzla bir bütçe yapın ve harçlığının bir kısmını birikim kumbarasına atmasını söyleyin.

9 10

Pek çok çocuk kendi parasına sizin paranızdan daha çok saygı duyar. Çocuklar parasını biriktirip aldığı şeylerin daha çok kıymetini ve değerini bilir.

10 10

Çocuğunuzun oynamadığı oyuncaklarını, okumadığı kitapları, giyemediği kıyafetleri ihtiyacı olan insanlarla paylaşabileceğini söyleyebilirsiniz. Bu şekilde çocuğunuz paylaşmayı deneyimlemiş olur.

Yorumlar
Kalan Karakter 800