İkinci el otomobil fiyatlarına düzenleme yapılmıştı: İlanların yüzde 75'i silindi

2. El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklik ile ilan sitelerinde yer alan ilanların yüzde 75'inde düzenleme yapıldı ya da ilan yayından kaldırıldı.

Güncelleme:

2. El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 2. el araç fiyatı sıfır araç fiyatını geçemeyecek.

İkinci el otomobillerin üretici veya distribütörce tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde fiyattan ilanla pazarlanmasına 2024'e kadar kısıtlama getirildi. İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel, "Bu tür ilanların yüzde 75’i yönetmeliğe uygun olarak kaldırıldı ya da düzenlendi" açıklamasında bulundu. 

Milliyet'in haberine göre, araç piyasasındaki son durumu İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel anlattı. Ertemel, şunları kaydetti:

“Ticaret Bakanlığı’mızın 6+6 yönetmelik kapsamında ikinci el otomobillerin sıfır fiyatından yukarı ilan sitelerinde paylaşılamamasına dair getirdiği madde 15 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi. Bu tarihin hemen akabinde birkaç gün çokça ilan paylaşılmaya devam ederken, geldiğimiz gün itibarıyla bu tür ilanların yüzde 75’i yönetmeliğe uygun olarak kaldırıldı ya da düzenlendi."

İlanların çoğu bireysel kullanıcıya ait

Ertemel ilanların büyük çoğunluğunun bireysel kullanıcıya ait olduğunu belirterek, 

"Şu an 5 bin civarı yönetmeliğe aykırı ilan olduğu bakanlığımız tarafından tespit edilmiş durumda. Bizlerin de konu üzerinde yaptığı çalışmalar doğrultusunda otomobil satıcısı meslektaşlarımızın yönetmeliğin geçerli olduğu tarihten itibaren kurallara riayet ettiği, halen paylaşımda olan ilanların pek çoğunun bireysel kullanıcılara ait olduğunu görmekteyiz." açıklamalarında bulundu. 

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800