Bu yıl otomotiv sektörünü neler bekliyor? Sektör temsilcisinden önemli açıklamalar

Doğuş Otomotiv İcra ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, 2023 yılına dair değerlendirmelerinin yanı sıra, sektöre ilişkin 2024 beklentilerini de paylaştı.

Güncelleme:

Türkiye'nin en büyük otomotiv ithalatçısı ve otomotiv distribütör ağına sahip olan Doğuş Otomotiv'in İcra ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, otomotiv sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Bilaloğlu, geçen yılın değerlendirmesini yaparken, "İlk çeyrekte arz talep dengesizliği devam ediyordu ve talep oldukça yüksekti. Aynı zamanda, otomobiller yatırım aracı olarak da tercih ediliyordu çünkü finansal enstrümanlar enflasyona karşı yeterince koruma sağlayamıyordu. İlk elde araç bulma zorluğu, ikinci el fiyatlarını gereksiz şekilde artırdı. Ancak son çeyrekte arz talep dengesi yavaş yavaş oturmaya başladı" şeklinde konuştu.

Doğuş Otomotiv İcra ve Yönetim Kurulu Başkanı Bilaloğlu, 2024 yılına ilişkin beklentilerini de söyledi. Bilaloğlu, “Hükümetin koyduğu programlarda açık açık söyledikleri şekilde, bu yıl hedeflerden bir tanesi ekonomiyi yavaş yavaş soğutmak. Ocak ayında satış rakamları bir önceki ocak ayına göre yine arttı; ama bunun temel sebebi ÖTV’siz satış yapılabilecek araç sayısının ciddi şekilde artması" ifadelerini kullandı. 

'Toplam pazar yüzde 30 civarında daralacak'

Ali Bilaloğlu, şunları kaydetti: "Öte yandan bizim beklentimiz bu sene için toplam pazarın Avrupa gibi yüzde 30 civarında daralacağı yönünde gerçekleşiyor. 1,3 milyonluk bir pazardan yüzde 30 daralma dediğinizde 800 binlik bir pazardan bahsediyoruz. 800 binlik bir pazar da Türkiye için kötü bir pazar büyüklüğü değil diyebiliriz"


 

Yorumlar
Kalan Karakter 800