30 yaşındaki Porsche satışa çıktı: Sadece 2 tane var! İşte fiyatı...

Porsche'un 1993 model efsanevi 911 Carrera RSR, şimdi açık artırmaya sunuluyor. Sadece 10 kilometrede olduğu belirtilen bu spor otomobil, markanın en nadir modellerinden biri olarak nitelendiriliyor. Peki, 30 yaşındaki bu Porsche'nin satış fiyatı ne olacak?

Güncelleme:

Önümüzdeki ay açık artırmaya çıkacak olan bu araç, şimdiye kadar üretilmiş en nadir Porsche modellerinden biri olarak öne çıkıyor. 911 Carrera RSR 3.8 "Strassenversion" adlı bu aracın, sadece iki adet bulunan versiyonlarından biri olduğu ifade ediliyor. 2 ila 2,5 milyon dolar arasında bir fiyatla alıcı bulması beklenen bu özel araç, sadece 10 kilometrede olması ve orijinal fabrika kaplamasını korumasıyla daha da nadir hale gelmiş durumda. Ancak İtalya'daki bir depoda uzun yıllar boyunca beklediği için oldukça kirli bir durumda bulunuyor.

30 yaşındaki Porsche satışa çıktı: Sadece 2 tane var! İşte fiyatı... resim: 0

RSR modeli, özel yarış takımlarını hedefleyen ultra yüksek performanslı bir araç olarak üretildi. 3.8 litrelik motoruyla 325-350 beygir gücü üreten bu model, sadece 50 adet üretildi. İlk sahibi tarafından özel olarak sipariş edilen krikolar, yolcu koltuğu ve çift yarış motoru gibi kapsamlı bir özel donanıma sahip.

Araç, kırmızı rengindeki deri iç tasarımı ve metalik gümüş dış rengiyle boyanmış durumda ve şimdiye kadar hiç tamir görmemiş. 1993 yılında özel olarak üretildikten sonra ilk sahibine teslim edilen bu araç, 30 yılı aşkın bir süredir depoda bekletildi.

Satış fiyatı ne kadar olacak?

911 Carrera RSR, 25 Kasım'da Abu Dabi'de düzenlenecek olan açık artırmada sahibini bulmaya çalışacak. Araç, çok düşük kilometre, el değmemiş tasarım ve yollara çıkabilen iki örnekten biri olmasıyla birlikte tekliflerin 2,5 milyon dolara kadar ulaşmasını bekliyor.
 
 
 

Etiketler Porsche
Yorumlar
Kalan Karakter 800