Hackerlar 2022'de ne kadar kripto para çaldı?

Hackerların 2022'de çaldığı kripto para miktarı açıklandı. Blokzincir analiz firmasının araştırmasına göre çoğunluğu Kuzey Kore'den olan saldırganlar, geçtiğimiz yıl 3,8 milyar dolar değerinde varlık çaldı.

Para Durumu Para Durumu info@paradurumu.tv
1 5 KRİPTO PARA SEKTÖRÜNDE VURGUN
KRİPTO PARA SEKTÖRÜNDE VURGUN

Kripto para sektörünün geçtiğimiz yıl başı hackerlarla dertteydi. 2022 yılı her sektörde olduğu gibi kripto paralar konusunda da oldukça hareketli geçti. Lider kripto para birimi Bitcoin, son yılların en düşük seviyelerine gerilerken dünyanın en büyük borsalarından FTX’in çöküşüne ve yarattığı domino etkisine şahit olduk.

2 5 HACKERLAR GEÇTİĞİMİZ YIL 3,8 MİLYAR DOLAR ÇALDI
HACKERLAR  GEÇTİĞİMİZ YIL 3,8 MİLYAR DOLAR ÇALDI

Araştırma geçtiğimiz yıl, kripto para dolandırıcılıklarının da arttığını gözler önüne serdi. Reuters’ın aktardığına göre blokzincir analiz firması Chinalysis, 2022 yılında kripto para sektöründe çalınan miktarı açıkladı. Veriler hacker’ların, geçtiğimiz yıl  Bitcoin Madenciliği dahil 3,8 milyar dolar çaldığını ortaya koydu.

3 5 EN ÇOK KUZEY KORELİ HACKERLAR ÇALDI
EN ÇOK KUZEY KORELİ HACKERLAR ÇALDI

Kuzey Koreli gruplar, 1,7 milyar dolar değerinde varlık çalarak en çok öne çıkan hacker’lar oldu. Bunun dışında rapora göre saldırılar ekim ve mart aylarında zirve yaptı. Yalnızca ekim ayında çalınan miktarın 32 farklı saldırıyla 775,7 milyon dolar varlık rekor kırdığı ifade edildi.

4 5 1,7 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE KRİPTO PARA ÇALINDI
1,7 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE KRİPTO PARA ÇALINDI

Kuzey Kore’yle bağlantısı bulunan saldırganların en öne çıkanlar olduğu, birçok hack olayıyla tanıdığımız Lazarus’un bu grupların başında yer aldığı aktarıldı. Bu grupların geçen yıl birden fazla saldırıda tahmini 1,7 milyar dolar değerinde kripto para çaldığı da veriler arasında yer aldı.

5 5 KRİPTO PARALARIN YASA DIŞI KULLANIMINDA CİDDİ ARTIŞ
KRİPTO PARALARIN YASA DIŞI KULLANIMINDA CİDDİ ARTIŞ

Chanalysis, bunlar dışında geçtiğimiz haftalarda kripto paraların yasa dışı kullanımında da ciddi artışla rekor kırıldığını açıklamıştı. Buna göre yasa dışı kripto para faaliyetleri, 2022 yılında 20,1 milyar dolara ulaştı.

Etiketler Kripto Para 2022
Yorumlar
Kalan Karakter 800