Kredi notunu yükseltmek için...

Kredi notu yüksek olan kişiler nelere dikkat ediyor? Kredi notunu yükseltmek için neler yapılmalıdır?

1 9 KREDİ NOTU HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Kredi, kredi kartı kullanan herkesin kredi notu var. Kredi kullanırken, araba, ev kiralarken, cep telefonu alırken kredi notunuz karşınıza çıkar. Notunuz 1900’e ne kadar yakınsa o kadar iyidir. Bu notu yükseltmek için dikkat etmeniz gereken bazı durumlar var. İşte bilmeniz gerekenler: 

2 9 KREDİ, KREDİ KARTI KULLANIYOR MUSUNUZ?

Sağlam bir kredi notu oluşturmanın ilk adımı kredi, kredi kartı kullanmak. Kredi notu ihtiyaç anında yükselmez. Zamanla, sizin ödeme, doğru borçlanma gibi alışkanlıklarınızla şekillenir. Bu yüzden gelirinize uygun bir limitle kredi kartı kullanarak başlayabilirsiniz. 

3 9 ALIŞKANLIKLARINIZI GELİŞTİRİN

Kredi ödeme alışkanlığı kredi notunuzun yüzde 45’ini oluşturuyor. Borçlarınızı zamanında ödemek kredi notunuzu olumlu etkiler. Kredi çekerken vadeyi ve aylık ödeme miktarını belirlerken de dikkatli olun. Bu sayede borcunuzu zamanında, düzenli ödersiniz ve kredi notunuz yükselir. 

4 9 ZAMANINDA ÖDEYİN

Borcunuza sadık olup zamanında ödeme yapmanız kredi notunun belirlenmesinde etkili olan faktörlerde arasında yer alır. Kullandığınız kredinin ödenerek kapatılması kredi notunuzu yükseltir ancak erken ödeme yapmanızın notunuza ek bir katkısı olmaz. 

5 9 EN AZ ASGARİ TUTAR

Kredi borcunuzun tamamını, kredi kartı borcunuzun en az asgari tutarını her ay düzenli olarak ödeyin. Borcunuzun asgari tutarını zamanında ödemeniz kredi notunuzu olumlu etkilemek için yeterlidir. Ancak Para Durumu olarak kredi kartı borcunuzun mümkün olduğunca fazlasını ödemenizi öneriyoruz. 

6 9 BORÇ DURUMUZ NASIL?

Mevcut hesap ve borç durumunuz kredi notunuzun yüzde 32’sini oluşturur. Kapanmış krediler, teminatlı veya teminatsız borç bakiyeleri ve limitleriniz kredi notunuz hesaplanırken dikkate alınır. Geçmişte borç ödemelerinizde gecikme olduğu için kredi notunuz düşükse, hatta bankalarla yasal takip sürecine gitme durumunuz olduysa panik yapmayın. İhtiyacınız olan şey, zaman. 

7 9 YENİ KREDİLERE DİKKAT EDİN

Kredi notunuzun yüzde 5’ini oluşturur. Henüz ödeme performansınızın belli olmadığı, yakın zamanda kullandığınız krediler risk oranınızı artırır. 

8 9 KULLANIM SIKLIĞI

Kredi kullanan ve düzenli ödeme yapan bir kişinin kredi notu, hiç kredi kullanmayan bir kişiye göre daha yüksek olabilir. Bu durumun da kredi notuna etkisi yüzde 18 olur.

Hiç kredi, kredi kartı kullanmamış bir kişinin kredi notu hesaplanamadığı için bankalar kredi değerlendirmesini farklı bilgilerle yapar. 

Çok sık kredi kullanmak ve çok nadir kredi çekmek kredi notunuzun yükselmesini engelleyebilir.

9 9 KREDİ NOTU SORGULAMAK NOTUNUZU DÜŞÜRMEZ

Kredi notunuzu sorgulayınca kredi notunuz düşmez. Kredi başvurusu yapmak kredi notunuzu düşürmez ancak bankalar notunuz düşük olduğu için olumsuz sonuçlanan kredi başvurularınızı görürse size kredi vermeyebilir. Bu durum bankaların kendi politikalarına göre değişebilir. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800