Kredi kartı almadan önce bilmeniz gerekenler

Kredi kartı almadan önce bilmeniz gerekenler detaylar nelerdir? Detaylar içeriğimizde...

Kredi kartı günümüzün en sık kullanılan ödeme aracı haline geldi. Bankalar tarafından verilen kredi kartı nakit avans çekme, alışverişleri taksitlendirme gibi çeşitli avantajlar da sunuyor. Ancak başvuru yapan herkesin kredi kartı almasının mümkün olmadığını da eklemek gerekir. Öncelikle 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor ve henüz reşit olmayan kişiler ise sadece ailelerinin çıkardığı ek kartı kullanabiliyor. 

Bununla birlikte kredi kartı alabilmeniz için bazı belgeleri de hazırlamanız gerekir. Hangi bankaya kart başvurusu yaptığınıza bağlı olarak sizden istenecek belgeler değişebilir. Çoğunlukla şu belgeleri hazırlamanız gerektiğini ekleyelim. 

  • Kimlik fotokopisi
  • Maaş bordrosu 
  • Üzerinize kayıtlı bir fatura örneği 

Gelir durumunuzu gösteren bir belgeye de ihtiyacınız olabilir. Kart başvurusu yaptığınızda limitinizin belirlenmesi aşamasında gelir durumunuzun da dikkate alındığını bilmenizde fayda var. Aynı zamanda kredi notu bilgisine de ihtiyaç duyulur. Bilindiği gibi kredi notu, kredi kartı kullanma alışkanlıklarınız dikkate alınarak belirleniyor. Kredi puanının çok düşük olması durumunda tıpkı kredi başvuruları gibi kredi kartı başvurularının da reddedilme olasılığının yüksek olduğunu belirtmeliyiz. Tüm bu bilgiler bir arada değerlendirilir ve banka kredi kartı başvurunuzu kabul edebilir ya da reddedebilir. 

Kredi Kartı Limiti Önemli! 

Kredi kartı limitlerinin sadece bankaların kendi kuralları kapsamında belirlendiği düşünülüyor. Oysa Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bu konuyla ilgili çeşitli düzenlemeler vardır. Bankalar kredi kartı limitlerini de bu düzenlemeler doğrultusunda belirlemekle yükümlüdür. Kredi kartı kullanıcıları limitlerinin yetersiz olduğundan yakınabilir ve yükseltilmesi talebinde bulunabilir. Bankanız, bu talebi değerlendirmeye alır ve düzenlemelere uygunsa ve gelir durumunuz da talep ettiğimiz limite uygunsa limitinizin yükselmesi sağlanır. 

Kredi kartı limiti konusunda dikkate alınması gereken unsur, aylık gelirinizdir. Çünkü kart limiti aylık gelirinizin belirli bir bölümünü aşmayacak şekilde belirlenmelidir. Aynı zamanda limitinizin yüksek olması aylık harcamalarınıza dikkat etmemeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Limitiniz yüksek olsa dahi harcamalarınızı dikkatli şekilde yapmalı ve aylık gelirinizi mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Çünkü kredi kartlarının sadece asgari tutarını ödemek zamanla kendinizi büyüyen bir borç içinde bulmanıza neden olabilir. Dolayısıyla kredi kartının sağladığı kolaylıklardan istifade ederken bilinçli bir şekilde kullanmaya da önem vermelisiniz. 

Kredi Kartı Kullanmanın Avantajları Neler? 

En önemli avantajı nakit para taşımak zorunda kalmamanızdır. Özellikle alışveriş yapacağınız dönemlerde yüklü miktarda nakit para taşımak zorunda kalmazsınız. Kredi kartınızın çalınması ya da kaybolması gibi bir riskin de olduğunu unutmayın. Böyle durumlarda derhal bankanız ile iletişime geçebilir ve kartınızın hemen kullanıma kapatılmasını sağlayabilirsiniz. Kartınızın bloke edilmesi işlemi kısa zamanda yapılacaktır. 

Bir diğer avantaj da kredi kartı ekstresidir. Kredi kartı ekstresi ödemelerinizi bütçenize göre planlamanızı sağlar. Aynı zamanda ödeme kolaylığı sunuyor olmasıyla da ön plana çıkar. Alışverişlerinizi aylık olarak görebilir, kimi zaman bazı alışverişleri taksitlendirebilirsiniz. Aynı zamanda kredi kartınızı online alışverişlerde kullanabiliyor olmanız da önemli bir avantajdır. İnternet üzerinden alışveriş yapabilir ve ödemenizi de çok daha kolay bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz. 

Son dönemde kredi kartı ile ödemeleri temassız olarak gerçekleştirme imkanı da bulunuyor. Özellikle güvenli olması bakımından temassız ödemenin büyük bir önem taşıdığını belirtmek gerekir. Kredi kartıyla para yatırma ve para çekme işlemleri ATM üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Haftanın 7 günü ve günün 24 saati bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Ödemeleri yapabilmek için mutlaka banka şubesine gitmeniz ve sıra beklemeniz gerekmez. Mobil bankacılık üzerinden de kart ödemeleri rahatlıkla yapılabilir. 

Hangi Kredi Kartını Seçmeliyim?

Sizlere önerimiz ömür boyu aidat almadığı için Enpara.com kredi kartını seçmeniz olacak. Enpara.com’un ömür boyu aidat almadığı sözleşmede de açıkça belirtiliyor. Bununla birlikte harcamalar ile alakalı önemli bir avantaj da sunuyor. Enpara.com kredi kartını kullandığınızda harcamalarınızı faizsiz ve ücretsiz olarak taksitlendirebilirsiniz. Bütçenizin zorlandığı zamanlarda bu özellikten faydalanabilir ve ödemelerinizi de rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. 

Bu arada her ay 3 harcamanızı toplamda 6 bin TL’ye kadar faiz ya da ücret ödemeden taksitlendirme imkanının da olduğunu eklemek gerekir. Eğer bütçenizi zorlayan harcamalar yapmak durumunda kaldıysanız Enpara.com'dan ihtiyaç kredisi alabilirsiniz. İhtiyaç kredisinde de dosya masrafı kesintisi uygulanmıyor. Dolayısıyla mevcut seçenekler arasında en avantajlı olan Enpara.com ihtiyaç kredisidir. İnternet sitesinde daha fazla detaya ulaşabilirsiniz. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800